Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 4

Har de ansatte på bibliotekerne de kompetencer, der er brug for på bibliotekerne i dag? Og er bibliotekslederne selv gode nok til at udnytte og udvikle medarbejdernes kompetencer? De spørgsmål har Perspektiv sat til debat blandt en række biblioteksledere, og i dette nummer er Perspektiv kan du læse deres svar.
 • Giv bibliotekarerne en aktiv rolle i opgøret med copy-paste-kulturen

  I Bibliotekarforbundet vil vi gerne sætte større fokus på den rolle, som bibliotekarer på både folkeuddannelses- og forskningsbiblioteker kan spille i forhold til digital dannelse. Bibliotekarer har nemlig lige præcis den viden, der skal til for at sætte gang i den digitale læring og udvikling.

  Læs mere
 • »Der er brug for evnen og modet til at stå frem og »sælge« bibliotekets services«

  Spørger man bibliotekslederne, har deres medarbejdere kun i nogen grad de kompetencer, der er brug for på biblioteket i dag. Over halvdelen har ansat folk med andre uddannelser for at få nye kompetencer ind. Men er lederne selv gode nok til at udnytte og udvikle medarbejdernes kompetencer?

  Læs mere
 • I skal facilitere en fest

  Det kan betale sig for stort set alle virksomheder at være på Facebook, mener David Ledstrup, rådgivende konsulent i sociale medier hos Bigum&Co. Men det kræver en indsats, for indholdet skal få brugerne til at komme af sig selv. Og så skal succesen ikke nødvendigvis måles i antal »likes«.

  Læs mere
 • Spring, når det er rigtigt

  Jakob Lærkes er ny bibliotekschef for Gladsaxe Bibliotekerne. Springet fra det nybyggede Ørestad Bibliotek krævede overvejelser. Men når noget føles rigtigt, skal man ikke tøve.

  Læs mere
 • Debat om digitale principper

  På Danmarks Biblioteksforenings årsmøde præsenterede foreningen en række digitale biblioteksprincipper. De principper delte vandene.

  Læs mere
 • Næsten 2.000 har fået rådgivning om deres pension

  Bibliotekarer er mønsterelever, når det gælder opmærksomhed omkring deres pension. Siden bibliotekarerne skiftede pensionsselskab fra Sampension til PFA har næsten 2.000 modtaget rådgivning hos PFA.

  Læs mere
 • Skyhøj dimittendledighed

  Ledighedsprocenten for de nyuddannede er på 66,5 procent, hvilket giver bibliotekarerne en førsteplads på listen over ledige, nyuddannede akademikere.

  Læs mere
 • Vel mødt!

  Møder koster penge og tager tid. Mange penge. Og meget tid. Derfor kan det være en særdeles god idé at give mødekulturen på arbejdspladsen et servicetjek.

  Læs mere