Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 3

I denne udgave af Perspektiv kan du blive klogere på partnerskaber mellem biblioteker og private virksomheder. Du kan også læse om, hvilke tendenser og udfordringer som tillidsrepræsentanten på Rødovre Bibliotek har oplevet gennem fire årtier, og om, hvordan man får det bedst mulige ud af teamarbejde.
 • OK13-forhandlinger med aggressiv modpart

  »Same procedure as last year, James?« Man fristes til at spørge, om ikke februar måneds overenskomstforhandlinger bare har været en gentagelse af sidste overenskomst i 2011? Umiddelbart kunne det godt virke sådan, men der er dog alligevel væsentlige ændringer.

  Læs mere
 • Homo Digitalis – vi er stadig os selv på nettet

  Vores digitale liv er blot en afspejling af vores fysiske liv og behov, konkluderer forfatter Natasha Friis Saxberg i bogen Homo Digitalis. Hun maner myten om, at dem, der bruger oceaner af tid på sociale medier, mangler nære relationer i den fysiske verden, til jorden. Tværtimod.

  Læs mere
 • Bejlerne er der – og biblioteket har ikke råd til at være kræsen

  Partnerskaber med lokale forretninger og større private virksomheder er nødvendige, hvis bibliotekerne vil udvikle sig, mener flere fagfolk.

  Læs mere
 • IBM og Microsoft byder sig til

  Når store private virksomheder smider penge og ekspertviden i puljen, og bibliotekerne deres kendskab til brugerne og formidling, så giver to og to pludselig fem.

  Læs mere
 • Har I fået flere penge?

  Brugerne får kontante fordele gennem biblioteket. Særarrangementer, rabatter og gaver. Prisen er deres mailadresse, som har vist sig at være guld værd for biblioteket.

  Læs mere
 • Tillidsrepræsentant i fire årtier

  Kirsten Rosenkrantz-Theil var 27 år i 1975, da hun blev ansat på Rødovre Bibliotek. Syv år senere blev hun tillids-repræsentant. I dag er hun 65 år og på vej på pension. Vi har bedt hende se tilbage på tillidsrepræsentantrollen, arbejdsmarked og bibliotekerne.

  Læs mere
 • Bibliotekarerne deler ikke bibliotekets skæbne

  »Forskerne mødes i digitale netværk og deler den nyeste viden længe før, den når biblioteket, der reduceres til at være lokal licensforvalter«. Men der er andre veje – især for bibliotekarerne – vurderer Hans Jørn Nielsen, lektor ved IVA og en af redaktørerne til antologien Viden i spil. Forskningsbibliotekers funktioner i forandring.

  Læs mere
 • Det er jo sjovt det her

  En søndag aften ser René Birkemark Olesen, at de søger en bibliotekschef i Slagelse. Halvanden uge senere siger han sit job op i Kulturstyrelsen.

  Læs mere