Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 11

Fleksibilitet er et vilkår på arbejdsmarkedet, og en stilling på 20 timer er bedre end ingenting. Perspektiv sætter i dette nummer fokus på jobmarkedet, deltidsstillinger og ledigheden blandt bibliotekarer.

 • Man kan ikke leve af 20 timer

  Arbejdsgiverne kaster de lunser, de nu har, og de ledige må gribe, hvad der er - fleksibilitet er blevet et vilkår på arbejdsmarkedet. Erfaring er nødvendigt for at komme videre, og en stilling på 20 timer er bedre end ingenting, mener arbejdsmarkedsforsker.

  Læs mere
 • Vi vil gerne arbejde

  80 procent af danskerne ville arbejde, selvom de ikke havde brug for pengene.

  Læs mere
 • Drømmen om et (bibliotekar)job lever stadig

  Det er 12 år siden, Charlotte Blume sidst arbejdede på et bibliotek. Men på trods af flere hundrede afslag på ansøgninger og diverse job som receptionist og lægesekretær, føler hun sig stadig - helt ind til benet - som bibliotekar.

  Læs mere
 • Vi har glemt formålet med ytringsfrihed

  Vi har ret til at sige, hvad vi vil! Ytringsfrihed er blevet et mål i sig selv, men i stedet bør vi diskutere, hvad formålet er med ytringsfriheden, og hvordan vi forvalter den, mener forskningschef i journalistisk filosofi ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Ejvind Hansen, der har samlet en række artikler om emnet i en ny bog.

  Læs mere
 • MOOCs - interaktive lærebøger

  Har du styr på, hvad en MOOC er? Forkortelsen dækker over Massive Open Online Courses, og det er et område, hvor især forsknings- og uddannelsesbibliotekerne kan byde ind.

  Læs mere
 • Den engagerede bibliotekar

  Et nyt dansk forskningsprojekt af Nanna Kann-Rasmussen og Gitte Balling fra Det Informationsvidenskabelige Akademi viser, at litteraturformidling tjener mange andre formål end blot at give læsere oplevelser. Bibliotekets synlighed i lokalsamfundet og bibliotekarernes egen kærlighed til litteratur-en figurerer side om side med det bibliotekariske formål: at formidle litterære oplevelser til brugeren. I denne artikel beskriver de to forskere, hvordan bibliotekarernes tilgang til litteraturformidling er præget af mange forskellige hensyn.

  Læs mere
 • Fagnørd med fokus på brugertilfredshed

  Ina Kristensen er seniorrådgiver hos kommunikationsbureauet Advice. Her skriver hun om en arbejdsdag med fokus på, hvordan digitale oplevelser kan forbedre kundeoplevelsen og skabe enklere arbejdsprocesser eller øge en forretnings omsætning.

  Læs mere
 • Man har den chef, man fortjener

  Hvad gør man, når ledelsens beslutninger strider mod ens egen fornuft og holdninger? For halvandet år siden valgte daværende stadsbibliotekar på Malmø Stadsbibliotek Elsebeth Tank at sige op. I dag er hun en ud af få selvstændige bibliotekarer. Her fortæller hun om beslutningen.

  Læs mere