Gå til sidens indhold

Perspektiv nr. 10

Mød Bibliotekarforbundets nye formand Søren Kløjgaard og bliv klogere på emner som overvågning, Open Access og selvledelse i dette nummer af Perspektiv

 • Den nødvendige høstak

  Vi leverer alle oplysninger til den kæmpestore høstak af informationer, hvor verdens efterretningstjenester leder efter nåle - som de dog sjældent finder. Og det lader til, at vi danskere stort set har accepteret, at alt, hvad vi gør, følges nøje.

  Læs mere
 • Informationsetik og Informationspolitik

  – to domæner, som informationsspecialister bør gøre til deres i virksomheden. De har alle forudsætningerne, mener professor på Det Informationsvidenskabelige Akademi på Københavns Universitet, Jens-Erik Mai.

  Læs mere
 • Bibliotekarer gør noget for andre

  Da Søren Kløjgaard var lille, ville han være vagabond. For så var der ikke nogen, der skulle sige til ham, hvad han skulle gøre hvornår. Nu er han formand for Bibliotekarforbundet. Hjertet banker for at sikre medlemmerne gode løn- og arbejdsvilkår – og ikke mindst en faglig identitet. Og så vil han styre forbundet sikkert ind i et administrativt samarbejde med Dansk Journalistforbund.

  Læs mere
 • Hvem har retten til viden?

  Den øgede brug af især gylden Open Access vil kunne give forskningsbibliotekerne en afgørende rolle som samlende funktion på området, vurderer dansk ekspert.

  Læs mere
 • Det har været al ulejlighed værd

  Bibliotekernes tilbud om it-hjælp til CVR-registrerede har sat de biblioteksansatte på endnu en krævende opgave. Men det får dem ikke til at klage.

  Læs mere
 • Selvledelse er en illusion

  Det skulle øge vores arbejdsglæde, men som selvledelse bliver praktiseret på de fleste danske arbejdspladser, ender det med at gøre præcis det modsatte, mener forfatter og ledelsesrådgiver, Christian Ørsted. Han ser gerne fagbevægelsen træde i karakter.

  Læs mere
 • Mentale ombygninger

  Ingen penge, gammelt byggeri og høje ambitioner er en cocktail, mange biblioteker kender. Ifølge arkitekten bag et nyt designkatalog til folkebibliotekerne, Gitte Andersen fra SIGNAL arkitekter, kan man komme rigtig langt, hvis man tør prioritere og blive skarp på sin profil.

  Læs mere
 • Fokus på de fagligt aktive

  Bibliotekarforbundet - det faglige fyrtårn på Frederiksberg  - er kendt land for mig, og jeg kender til de medlemmer, den politik og den faglige udvikling, som forbundet repræsenterer. Jeg har i mange år været med til at præge Bibliotekarforbundets fokus gennem mit arbejde i hovedbestyrelsen. 

  Læs mere