Gå til sidens indhold

18

I dette nummer af Bibliotekspressen kan du blive inspireret af et interview med ildsjælen Ronni Abergel, der på vegne af organisationen Menneskebiblioteket, modtog årets Døssingpris, du kan også blive klogere på, hvordan du ruster dig til et job efter studierne og  høre, hvorfor LIbrary of Congress vil overtage Twitter-arkiverne.
God fornøjelse!
 • Dine fordomme lever - lån en af dem

  Ronni Abergel er en af grundlæggerne af Foreningen Menneskebiblioteket, som modtog Døssingprisen i år. Det startede som en event på Roskilde Festivalen i 2000. Nu har Menneskebiblioteket filialer i over 60 lande.  Formålet er at forbedre relationer mellem mennesker og bekæmpe fordomme og vold gennem dialog.

  Læs mere
 • All dolled up and nowhere to go

  Hvad gør man, når man som bibliotekar in spe har udsigt til at skulle træde direkte ud på et jobmarked, der er ramt af finanskrise? Fra Bibliotekarforbundet lyder rådet: arbejd imens du læser.  

  Læs mere
 • Debat om borgmesterindblanding i Lyngby

  I Lyngby Taarbæk Kommune bruger nogle lokalpolitikere betegnelsen censur efter, at biblioteket på opfordring fra borgmesteren har måttet ændre på omtalen af et arrangement og fjerne alle arrangementets plakater. Borgmesteren forsvarer sin indgriben.  

  Læs mere
 • LIbrary of Congress overtager Twitter-aktivivteter

  Hver dag sendes der 55 millioner tweets eller mikroblogs – korte beskeder om store og små begivenheder. Tilsammen udgør de en historisk guldgrube, som nu bevares for eftertiden  

  Læs mere
 • Skal bibliotekerne være forlag for netlitteraturen?

  Enorme mængder af litteratur er udkommet på nettet de seneste 10-15 år, men bibliotekerne har ikke haft litteraturen med i overvejelserne, når der skulle udvælges materialer. Denne litteratur udgives helt uden om smagsdommere og forlæggere, og lever sit eget liv. Men den er ofte nyskabende og kan måske blive afgørende for bibliotekernes fremtid. 

  Læs mere
 • Hvor går grænsen?

  Hvor går grænsen for, hvornår en politiker må blande sig i et biblioteks arrangementer eller andre aktiviteter i kommunens institutioner?  Hvornår er det rimeligt, og hvornår kan det mere eller mindre opfattes som censur og begrænsning af ytringsfriheden?

  Læs mere
 • hvorfor udlåner vi kun få fordomme?

  At låne en levende fordom er en stor succes mange steder i verden, men i Danmark er udlånet af levende, menneskelige fordomme ganske begrænset.Hvad der startede som en tanke blandt nogle unge mennesker på Roskilde Festivalen i 2000, har nu bredt sig over hele verden. Foreningen Menneskebiblioteket modtog på Bibliotekarforbundets generalforsamling Døssingprisen på 25.000 kroner

  Læs mere