Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Guide til sociale teknologier på internettet

Hvordan udnytter man bedst de nye sociale teknologier på Internettet som organisation? Hvordan bruger man Facebook og Flickr strategisk som virksomhed? Hvornår og hvordan skal man engagere sig på Internettet?
Groundswell – vinderstrategier i en verden af sociale teknologier handler om, hvordan man som organisation bedst muligt forholder sig til de nye sociale teknologier som Facebook, Youtube og blogs. Bogen sætter fokus på, hvordan man kan bruge de nye sociale teknologier, og hvilke strategiske overvejelser man bør gøre sig i forhold til det sociale Internet.
Omdrejningspunktet er begrebet groundswell, der i bogen er oversat til understrømmen. Understrømmen dækker bredt over strømninger og folkemeninger i tiden. Begrebet gennemsyrer bogen fra ende til anden, fordi det indkapsler forfatternes pointe; understrømmen er en social tendens, og ikke udtryk for en teknologisk udvikling. Det er vores brugere og kunder der er i gang med at ændre adfærd, og mediet for adfærdsændringen er internettet. Det kunne lyde meget tungt, men bogen formår at beskrive ændringerne på en meget overskuelig måde – uden at blive for teoretisk og akademisk.
Bogen fungerer godt som indgangsvinkel til det sociale internet og særligt til nogle af de overvejelser, man bør gøre sig som organisation eller virksomhed. Den kommer med et klart budskab: de sociale teknologier ændrer magtbalancen mellem virksomhed og kunde, og derfor er man nødt til at forholde sig til dem.
Groundswell er et godt bud på en bog, der giver en introduktion til de overvejelser, der bør gøres i forhold til sociale teknologier. Den indeholder flere nyttige og praktiske redskaber. Særligt interessant er dens inddeling af brugertyper alt efter deres brug af internettet og i måder virksomheder kan involvere sig på internettet på.

Det slutter ikke med bogen. For bogens forfattere, Charlene Li og Josh Bernhoff tager deres egen medicin, og har lavet en blog til bogen, der hedder det samme som bogens engelske titel: Groundswell - winning in a world transformed by social technologies. Bloggen er et godt supplement til bogen, og det kan anbefales at kigge på den, hvis man er interesseret i at udforske forfatternes univers yderligere.
/Christina Wandi
cand.scient.bibl
Københavns Hovedbibliotek