Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Overvej det grundigt

For 59-årige Jette Andersen vil det ikke betyde de store forbedringer at vælge 3 i 1 livspension. Hun vil ifølge Sampensions prognoser få 265 kroner mere om måneden i pension. 

Jette Andersen er 59 år og kan gå på efterløn eller pension inden for de næste par år, hvis hun vil. Hendes situation adskiller sig derfor væsentligt fra de to foregående eksempler, der har mange år tilbage på arbejdsmarkedet og til at sparer sammen til deres pension.
Jette Anders kan ifølge Sampensions prognoser forvente at få 265 kroner mere i pension hver måned, fra hun fylder 65 år, hvis hun vælger at flytte over på 3 i 1 livspension. Ud fra skemaet kan man se, at hun på sin nuværende ordning 3 i 1 pension vil få 10.250 kroner i pension hver måned, fra hun fylder 65 år. Vælger hun i stedet 3 i 1 livspension siger prognosen, at hun vil få 10.515 kroner om måneden – altså en forskel på 265 kroner.
Da der kun er tale om en prognose, kan hun også risikere at få mindre ud af at flytte sin pensionsordning over på markedsrente. Ifølge professor i finansiering Anders Grosen er der altså ikke det helt store incitament til, at netop hun skal skifte pensionsordning.
I forhold til 3 i 1 livspension ændringer, når det gælder invaliditet, mener professoren heller ikke, at det er incitamentet til at skifte, da det er forholdsvis kort tid, at hun kan få glæde af den ekstra sikkerhed, og at det alt andet lige koster noget et andet sted.
moensted@bf.dk