Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Han bliver anbefalet at sige ja

32-årige Mads Bluhm bliver anbefalet at sige ja tak til 3 i 1 livspension. Han har tid til at gamble med sine pensionskroner, og det kan ifølge Sampensions prognoser betyde 6.000 kroner mere om måneden, når han skal på pension.

32-årige Mads Bluhm er i starten af sit arbejdsliv og har mange år til at spare op til sin pension. Han kan ifølge professor i finansiering Anders Grosen drage fordel af en pensionsordning på markedsrente, fordi han har tid til at løbe en større risiko og dermed få chancen for at opnå en større gevinst. 
Hvis Mads Bluhm bliver på sin nuværende ordning 3 i 1 pension, kan han forvente 16.651 kroner hver måned i pension, når han fylder 65 år. Hans ratepension vil også de første ti år af hans pensionisttilværelse give ham 7.492 kroner pr måned. Han lander altså på 24.143 kroner i pensioner fra han er 65 år, til han er 75 år.
Hvis han vælger 3 i 1 livspension, siger prognosen, at den samlede månedlige pension stiger til 30.089 kroner – tyve procent mere end på den nuværende ordning. Det er vigtigt at holde sig for øje, at der er tale om prognoser. Beløbet kan i sidste ende blive mindre, da der altid er en højere risiko ved at vælge et markedsrenteprodukt. Men da 3 i 1 livspension er et livscyklusprodukt, hvor risikoen nedjusteres i takt med hans alder, mener professor i finansiering Anders Grosen, at det giver god mening for en mand på 32 år at vælge en pensionsordning på markedsrente.

Tabt erhvervsevne
3 i 1 livspension betyder også noget for  Mads Bluhms forsikringer. Hvis han pludselig ikke er i stand til at arbejde, som han plejer kan han få invalideerstatning ved 50 procent nedsat arbejdsevne. Og lønerstatningen på 10.519 kroner vil svare til 40 procent af hans  løn. På hans nuværende ordning 3 i 1 pension vil erstatningen svarer til den alderspension, man forventer, at han når at sparer op, hvilket svarer til 6.666 kroner pr måned, men først, når han er erklæret to-tredjedele invalid. 

moensted@bf.dk