Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

7

 • De unge vil gå på universitetet

  Akademisering med mange sporskiftemuligheder på større universiteter er vejen frem, siger Institutleder på SDU Johannes Nørregaard Frandsen om baggrunden for at etablere den netop godkendte nye bacheloruddannelse i bibliotekskundskab og videnskommunikation i Odense. Første hold starter 1. september

  Læs mere
 • Velkommen til ny uddannelse

  Rektor Per Halse fra Danmarks Biblioteksskole er lige nu mere fokuseret på samarbejde med Aalborg Universitet end med universitetet i Odense.

  Læs mere
 • Hvordan ser din pension ud?

  Hvordan ser dit morgenbord ud, når du går på pension? Må du nøjes med en skål lunken havregrød eller rækker opsparingen til friskpresset juice og brød fra bageren? Bibliotekspressen ser på de følgende sider nærmere på det pensionstilbud, som Sampension i april sender til en stor gruppe af Bibliotekarforbundets medlemmer.Har du pension i Sampension skal du inden længe tage stilling til, om du vil takke ja til en ny pensions- og forsikringsordning.

  Læs mere
 • Bibliotekar er ikke en beskyttet titel

  Definitionen af  »en bibliotekar« er ikke længere ensbetydende med en person uddannet fra Danmarks Biblioteksskole. Bibliotekar er ikke en beskyttet titel, og biblioteksvæsenet har ikke patent på biblioteks- og informationsvidenskab. Det rokker ved mange bibliotekarers faglige selvforståelse og identitet, idet det bliver sværere og sværere at definere fælles kompetencer. Men det kan også være en gave, at vi får flere forskellige tolkninger og metoder til udviklingen af vores fagområde.

  Læs mere
 • Har du styr på pensionen?

  Nu er pensions-ordningen varetaget af Sampension, og her har du nu mulighed for at vælge et såkaldt markedsrenteprodukt. Vi har forsøgt pædagogisk og ikke-kedeligt at finde tre helt konkrete eksempler på, hvordan man som medlem skal forholde sig. En professor ser på tallene. Og flere gange lyder det kloge mantra: Du bør kontakte en pensionsrådgiver før du beslutter dig.

  Læs mere
 • Byg bro til fremtiden-fokus på unge

  Mange unge føler sig ikke velkomne på biblioteket. Det skal der laves om på, hvis biblioteket skal fremtidssikres, skriver bibliotekar Henriette Ritz Kylm

  Læs mere
 • En omskiftelig tilværelse

  Jobbet som bibliotekar i det private er gået fra at være arbejderens kulturelle opdrager til at være firmaets mand med fokus på profit. Undervejs har bibliotekaren mødt modstand fra andre faggrupper og konkurrence fra folkebibliotekerne.  

  Læs mere
 • Materialesamlingen flyder lystigt...

  Hvis noget flyder i biblioteksverdenen, plejer det ikke at være positivt, men når det gælder materialesamlingen på Brønderslev Bibliotek, er det en helt anden sag.  

  Læs mere