Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

6

 • Idéer sælger bedre end bøger

  For tre år siden skød en stor arkitekttegnet glasterning i blå og grønne nuancer op i White Chapel i East End i London - et socialt belastet område, hvor halvdelen af befolkningen er indvandrere og en fjerdedel arbejdsløse. Glasbygningen på 3.500 kvadratmeter i fem etager rummer bøger, dvd’er, computere, film og bibliotekarer, men er ikke et bibliotek – det er en Idea Store.

  Læs mere
 • Biblioteksforeningen ønsker en national strategi

  Danmarks Biblioteksforening vil også udarbejde en strategi med at få sat bibliotekerne på dagsordenen i det kommunale valgår. Årsmødet i Aalborg blev en sand prisregn med uddeling af en endnu en pris, der gik til Litteratursiden.dk .

  Læs mere
 • Livsløn over gennemsnittet

  Ifølge statistikken tjener en bibliotekar i løbet af sit liv 13,6 millioner kroner – efter skat. Det er pænt over gennemsnittet for folk med mellemlange uddannelser

  Læs mere
 • Fra bogsilo til idé-butik?

  I Swinging London har de succes med at kombinere det kommercielle med det kulturelle. Der har fire biblioteker skiftet navn til Idea Stores. I dette nummer af Bibliotekspressen besøger vi et af bibliotekerne, der ikke ville hedde bibliotek, blandt andet fordi navnet »er for støvet«, som manageren udtrykker det. Her udstilles eksempelvis cd’er som i en bedre musikbutik og dvd’er som i en videobutik, og brugerne og kunderne strømmer til.

  Læs mere
 • Biblioteker skaber vækst

  Der blev klappet 65 gange, heraf 37 stående ovationer, da Præsident Obama den 17. februar 2009 fremlagde The American Recovery and Reinvestment Act for den amerikanske kongres. En finansiel hjælpepakke, der skal afbøde det totale økonomiske kollaps og finanskrisen i USA. Og den amerikanske biblioteksorganisation ALA – American Library Association klappede med, idet præsidenten nævnte bibliotekerne som et af instrumenterne: »we’re making the largest investment in education in our nation’s history. It’s an investment that will create jobs building 21st century classrooms and libraries and labs for millions of children across America.«

  Læs mere