Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

3

 • Ny islandsk næstformand

  Matthias Eiriksson, 30, er Bibliotekar­forbundets nye næst­formand. Han har blandt andet arbejdet for DONG og Danmarks Biblioteksskole og er nu ansat hos Danmarks Statistik. Hvad vil han?, spørger vi i dette portrætinterview.

  Læs mere
 • Biblioteksrejsen år 2018

    Forskningsbibliotekerne holder rockkoncerter. Ubemandede biblioteker har afløst filialerne, og bibliotekerne er allierede med både filosoffer og Føtex. Bibliotekspressen har bedt en række udviklingschefer, forskere og politikere om at giver deres bud på fremtiden.

  Læs mere
 • Kød og blod på biblioteket

  Kolding Bibliotek har indrettet skriveværksted for elleve danske samtidsskribenter. De skal nu fortælle Koldings historie gennem 100 år.  

  Læs mere
 • På rejse 10 år frem

  At vælge at gå ud og drikke en kop kaffe er en beslutning, der i dag giver store valgmuligheder. Køber du eksempelvis en kop kaffe hos Starbucks eller Baresso, køber du samtidig en oplevelse: Et stort rum med højt til loftet, dybe sofaer og masser af læsestof – lidt som på et bibliotek. Det er Starbucks koncept. Men har vi så valgt stedet for at købe os en kop rigtig god kaffe – eller har vi i virkeligheden også valgt stedet for at købe os en pause? Køber vi os lidt fred og frihed i en travl hverdag – et sted, hvor der er roligt og lidt stemning, som efterhånden for mange er hårdt savnet – nærmest lidt wellness?

  Læs mere
 • Besparelser er ikke udvikling

  Personaleløse biblioteker giver mere service til borgerne. Sådan lød overskriften i Kristeligt Dagblad den 13.januar 2008. En fængende overskrift, der hurtigt spredte sig til berlingske.dk og DR Online og en historie, hvor man vist rolig kan sige, at mellemregningerne manglede.

  Læs mere