Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2

 • Overfaldsalarmer i Hasle

  Læs mere
 • Et spil bliver til

  Når et computerspil bliver skabt, nytter det ikke noget at gå i fodsporene på tidligere spil. Bibliotekspressen har kigget nærmere på, hvordan et af de mere voldelige spil er blevet til.

  Læs mere
 • Kvinder KAN forhandle løn

  I slutningen af 2008 kunne Bibliotekarforbundet publicere sin lønstatistik for det private område, hvor det viste sig, at kvinderne var lønførende. I lønstatistikken for september 2008 er kvindernes gennemsnitlige bruttoløn for første gang højere end mændenes. Det er imidlertid ikke helt overraskende, idet de privatansatte kvinders gennemsnitlige lønstigning igennem de sidste ti år har været højere end mændenes. Men det er et overraskende resultat i forhold til den generelle tendens på arbejdsmarkedet og i forhold til Bibliotekarforbundets offentligt ansatte. Her viser statistikken nemlig den kendte situation, at mændene er lønførende.

  Læs mere
 • Kom op på konsollen og spil!

  At spille er at lære. At spille er at leve. At spille er at vinde. Ovenstående jubeludsagn dækker noget af, hvad computerspil er og kan. Man kunne også sige: At spille er asocialt. At spille er tidsrøveri. At spille spil er ikke en bibliotekars opgave. Sandheden ligger et sted imellem.

  Læs mere
 • Kom ind i spillet

  Du kan få dem slimede og søde, forpustende formidable, sindssygt spændende og kæbetabende flotte. Alligevel lever mange computerspil en anonym tilværelse på bibliotekernes hylder. Her er lidt af det guf, der bliver glemt.

  Læs mere
 • Spil er også læring

  Der er masser af grunde til, at millioner af mennesker bruger endnu flere millioner af timer på at spille computerspil. Og måske lærer de rent faktisk noget.

  Læs mere