Gå til sidens indhold

Hvad siger bibliotekarerne?

Det er en fed ide
Lånerne bliver vilde med e-bogslæseren. Det er Bente Jensen, bibliotekar på Valby Bibliotek, sikker på.
- De unge er jo helt med på ny teknologi, og hvis man udvikler en model, hvor man læser godt og nemt på skærmen, så tror jeg på ideen. Faktisk tror jeg, at det vil boome og blive rigtig stort – og det kræver, at vi på bibliotekerne forholder os til det. Skal vi for eksempel låne e-bogslæsere ud?
 Hvis brugerne kan sidde derhjemme og downloade deres bøger, kan du så være bange for, at de ikke kommer hen på biblioteket?
- Så må vi jo bare sørge for, at de har andre grunde til at komme. Jeg hører til den type af bibliotekarer, som elsker at anbefale en god bog til brugerne, og den vejledning tror jeg altid, der vil være brug for. Om det så bliver mere på nettet i fremtiden kan da godt være.


Lad os nu se hvad den kan
E-bogslæseren kan hurtigere finde frem til materialet, og det bliver en afgørende faktor, mener bibliotekar Otto Vad fra Valby Bibliotek. Han vil dog gerne se e-bogslæseren i funktion før han rigtigt bedømmer den.
- Hvis e-bogslæseren skal blive interessant, skal man udvikle en måde, hvor den er lige så nem at læse på som en almindelig bog er. Jeg ville for eksempel blive irriteret, hvis jeg skulle scrolle ned over teksten. Man skal ikke være en ret kræsen læser, før man giver op i dag, for udbuddet af e-bøger er ikke så stort. Jeg kan godt se en fordel ved opslagsværker og for dem, der skal finde meget materiale indenfor et snævert emne. Men lad os nu se hvad det udvikler sig til – i forvejen kan man rigtig meget, spørgsmålet er, om det ikke bare bliver en hurtigere måde at finde frem til tingene på.