Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Klima på bibliotekscafeens menukort

Som det eneste bibliotek i Danmark skal Randers Bibliotek være officiel klimacafe under FN’s klimatopmøde. En gyldengrøn mulighed for at udfylde rollen som demokratisk torv, mener biblioteket

En storskærm i »Hjørnet« på Randers Hovedbibliotek vil blive det direkte link fra det kronjyske til klima-epicentret i København. Fra hjørnet vil brugerne kunne følge debatten mellem de mange internationale politikere og miljøfortalere, der til december indtager hovedstaden for at diskutere CO2-kvoter, vedvarende energi og andre klimaspørgsmål.
Brugerne vil samtidig modtage gode tips til at tænke grønt og skåne miljøet, men vil også få mulighed for at lade deres stemmer bliver hørt.
- Via et web-cam kan klimacafeens besøgende sende videopostkort til konferencens deltagere. Hilsner, som også vil blive vist på de forskellige klimacafeer rundt omkring i Danmark, forklarer Eva Bisbjerg, leder af voksenområdet på Randers Hovedbibliotek.
De 19 udnævnte klimacafeer tæller også Dansk Design Center og en masse almindelige cafeer, der alle skal være med til at brede klimakonferencen ud til den danske befolkning.
En opgave, som biblioteket ifølge Eva Bisbjerg er skræddersyet til.
- Ud over at udlåne materialer er vores mål også at fungere som et demokratisk torv for dialog og debat. Som et sted, hvor borgerne møder hinanden og beslutningstagerne, hvad enten det drejer sig om nærmiljøet eller om et internationalt FN-topmøde. Og det kan en event som denne være med til at understrege, siger hun. 

Thomas Schmidt Nørgaard er journalist.
bibliotekspressen@bf.dk