Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • Biblioteket brændte

  Læs mere
 • Biografens bibliotekarer

  Katharine Hepburn, Gary Grant, Julia Roberts, Tom Hanks og Judi Dench har alle spillet bibliotekarer. Men glamour og stjernestøv har ikke sprængt bibliotekarstereotypen.

  Læs mere
 • Schhh...Hvem sagde knold i nakken?

  Journalister er fulde af løgn. Svenskere rager altid fulde rundt, når de er i Danmark. Finnerne har let til kniven. Jyder arbejder helst i måneskin. Ovenstående er et lille udvalg af fordomme. Alle har vi fordomme. Fordomme kan bruges negativt og positivt. Tyskland i 1930’erne er et grusomt eksempel på, hvordan fordomme mod en bestemt minoritet, jøderne, førte til en nærmest sociokulturel accept af en systematisk dehumanisering af jøder, der så blev stigmatiseret og kørt til koncentrationslejre i kreaturvogne – meget af dette var båret af fordomme. Hvor vil Deres bagsideskribent dog hen med alt det?

  Læs mere
 • Tid til at se fremad

  Hvad er det med det der nytår? Hvert år konkluderer man, at nytåret egentligt er lidt opreklameret og overvejer at tage en stille aften. Men man kan dog ikke helt lade være med at købe en flaske champagne, en smule fyrværkeri og tage pænt tøj på – lidt skal nyåret jo fejres

  Læs mere
 • Kort og godt

  Kort-mashups er den nyeste dille på nettet og kan bruges til mere end man tror. Af de umanerligt mange mennesker, der har læst Dan Browns Da Vinci Mysteriet, er langt de fleste – medmindre de kender Paris som deres egen bukselomme – sikkert blevet lidt forvirrede over de mange steder og adresser, der er beskrevet i bogen. Bare nogen dog havde lavet et eller andet smart, så man kunne få overblik... og det er der faktisk.

  Læs mere
 • Den kroniske bibliotekar

  Når bibliotekarer bliver skrevet ind i litteraturen er briller, gråt hår og flade sko ofte fordomme, der følger med. Men sexkilling og hemmelighedsvogter hører også til litteraturens bibliotekarstereotyper.

  Læs mere