Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

For uglen i hulen: Del Din Viden

Del Din Viden. Denne opfordrende titel i bydemåde har vi navngivet det ny forum for faglig videndeling på bibliotekspressen.dk.

Ideen er, at I skriver for hinanden om alle de spændende og relevante projekter for bibliotekarer, kulturformidlere og informationsspecialister, der foregår i og uden for bibliotekerne og i virksomhederne. Det kan være om processen med brugerinvolvering, når man skal bygge et nyt bibliotek som det kommende multimediehus i Århus. Det kan være om nye metoder inden for videnhåndtering hos Novo Nordisk. Det kan være om et projekt, I har fået penge til og gerne vil afrapportere i en form, hvor I tilsætter lidt prosa og fortælleglæde. Bibliotekspressens redaktion opfordrer jer brugere – læsere af Biblioktekspressen på print og web og udøvere af faget til at dele viden og netværke på sitet.
Ideen er at skabe et community for videndeling. Helt konkret så skal du uploade dine artikler og eventuelle fotos, og så får du en mailnotifikation (a la facebook), når nogen kommenterer på din artikel/projektbekrivelse/afrapportering.
Del Din Viden lever både på nettet og på print. Sådan forstået, at Bibliotekspressen optrykker resumeer af jeres faglige projektbeskrivelser og erfaringer med udvikling i bladet. Resumeet er vigtigt, det er en slags billboard til din læser. Det er her, der skal være et point of no return, hvor fagfæller tænker: Dette må jeg vide mere om, jeg læser det hele.
Desuden vil redaktionen lade udvalgte artikler optrykke i bladet. En gang om året vil vi holde faglig fest og kåre de bedste artikler og forfattere. Og selv om æren jo siges at være det fagreste træ i skoven, så vil vi altså også belønne bedste bidrag med en pose penge. Til dén bedømmelse vil vi nedsætte et paritetisk sammensat bedømmelsesudvalg af fages udøvere.
Hvorfor gør vi dog dette? Vi gør det især, fordi bibliotekarfaget i den grad er et fag, der handler om at håndtere viden inden for mange forskellige områder. Vi gør det, fordi faget har udviklet sig mangefacetteret, og vi gør det, fordi Bibliotekspressen ser det som en kerneopgave at formidle nyt om faget – og nyt om dine/jeres projekter.
Derfor har vi valgt en ugle som logo for Del Din Viden – uglen er jo symbol på klogskab. Få nu ikke skriveblokeringer af den grund. Opfordringen hefra skal lyde skriv til hinanden og skriv til os. For jer er Del DinViden en slags fagligt community, og for redaktionen handler det om vigtig community-building, hvor vi kan læse om jeres projekter og blive inspireret og beriget i vores journalistik.
Vi glæder os til at læse jeres artikler.
God fornøjelse!