Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold

20

Læs i dette nummer, hvordan du bliver leder og hvorfor mange tøver med at påtage sig lederansvar. Besøg bibliotekernes stand på bogmessen, tag med til Ordskælv på Nørrebro og genopdag årtusinders forsvundne biblioteker.
 • Er du den nye chef for kollegerne?

  At blive leder er lidt som at skifte tilskuerpladsen foran fodboldkampen ud med trænerjobbet. Det kræver redskaber og viden – og det er en mangelvare på de danske arbejdspladser. En undersøgelse blandt 137 mellemledere i Bibliotekarforbundet viser, at mellemlederne trives rigtig godt med ansvaret, når de først har fået det.  

  Læs mere
 • Otte trin mod lederjobbet

  Førleder Du er førleder, når du har gjort dig klart, at du vil være leder, men du endnu ikke har fået et lederjob.

  Læs mere
 • Gå efter lederskabet

  Har du lyst til at lede, skal du ikke vente på, at andre prikker dig på skulderen, men gå direkte efter det. Det mener Annette Brøchner Lindgaard, bibliotekschef i Esbjerg.

  Læs mere
 • Morgendagens ledere

  De vil gerne være ledere, og de er ikke bange for at sige det højt. I Bibliotekarforbundets mentornetværk er 13 lederspirer koblet på hver deres mentor. Bibliotekspressen har spurgt tre af dem, hvad der gør ledelse spændende.

  Læs mere
 • Google Wave - revolutionerende eller bare rigtig irriterende?

  Google Wave – indtil videre fremtidens internet for en eksklusiv kreds. Men måske en dag allemandseje.

  Læs mere
 • Ordene skælver på Nørrebro

  Forfattere, journalister og andre kreative hoveder hjælper 12 unge fra Nørrebro til at skrive deres historier. Det bliver til en bog som udgives til februar.

  Læs mere
 • YES jeg skal til ordskælv

  Historierne udvikler sig fra gang til gang, og det er fedt at få chancen for at fortælle. Det siger Anastasia på 14 og Jawad på 15, der begge er en del af Ordskælv.

  Læs mere
 • Forsvundne biblioteker

  Brande, naturkatastrofer og blodige krige er blandt de hyppigste årsager til bibliotekers undergang – fra Antikken og op til i dag. Uanset årsagen betyder destruktionen af et bibliotek altid, at verden må vinke farvel til vigtig kulturhistorie. Uden biblioteker er der ingen viden – og uden viden ingen kultur.  

  Læs mere