Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Fra pissegratis til Pallesgavebod

I Pallesgavebod samles alle bibliotekets digitale tilbud til de 8 – 12-årige i et nøflet univers beboet af krøllede personligheder.

Først hed det Pissegratis. Men det var der for mange, som ikke kunne lide. Så nu er navnet på børnebibliotekernes nye platform blevet til Pallesgavebod. Ideen er den samme: at give børnebibliotekerne et sted, hvor alle digitale tilbud inden for bøger, musik, spil og film er samlet. Plus alt det løse, som fylder ikke så lidt.
Klaus Støvring fra Copenhagen Bombay har været med gennem hele processen omkring navngivning.
- Vi kaldte platformen for Pissegratis fordi vi gerne ville sende et signal om, at bibliotekerne skal i gang med et nyt sprog, når de snakker til børn. Vi ville gerne ramme en tone og en stemning, frækhed og humor, og det syntes vi lå i Pissegratis.  Men da der var en del modstand mod navnet måtte vi tænke nyt – og så blev det Pallesgavebod, som jo har nogle af de samme kvaliteter, og som bliver en del af den historie, som vi fortæller på sitet, fortæller Klaus Støvring.

Bibliotekarerne står for indholdet
Pallesgavebod består af en række figurer med hver deres baggrundshistorie.
- Børnene får ikke alt at vide om figurerne, men vi bruger vores viden om dem til at finde på nye historier. På den måde kommer universet til at udvikle sig hele tiden, fortæller Klaus Støvring.
Baggrunden for Pallesgavebod er et ønske om at lave en samlet platform for alle børnebiblioteker. I øjeblikket er blandt andre DBC i gang med det store arbejde det er at finde på tekniske løsninger, så de digitale tilbud kan samles på sitet. Desuden har 83 børnebibliotekarer meldt sig som redaktører på en af de ni redaktioner, der kommer til at stå for en stor del af indholdet i gaveboden.
- Redaktørerne er fordelt på områderne film, musik, bøger, spil, mobil og web samt tre tema-redaktioner. Mobil- og webredaktionen har en særlig udfordring, fordi bibliotekerne jo ikke fysisk udlåner noget i den stil. Men vi har tænkt at de skal være med, fordi det er så stor en del af børnenes univers. Mange bibliotekarer hjælper jo i forvejen børnene med at agere sikkert på nettet, siger Klaus Støvring.
Bibliotekarerne kommer til at stå for indhold i forhold til alt fra anmeldelser til nyheder og til at stå for større temaer syv gange om året.
Betaversionen af Pallesgavebod åbner i januar 2010. Websitet åbner officielt den 23. marts 2010.
Du kan allerede nu smugkigge på
www.pallesgavebod.dkn

kejser@bf.dk