Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold

19

Læs i dette nummer om bibliotekarerne på børnebiblioteket i Lyngby, som har et af Danmarks højeste udlånstal. Kom med til gallafest på New York Public Library, nyd Jens Unmacks selskab og bliv introduceret til det nye site Del Din Viden, som er dit forum for videndeling.   

 

 • I Lyngby bestemmer bibliotekarerne over bøgerne

  På børnebiblioteket i Lyngby ved bibliotekarerne, hvad der står på hylderne. De mødes hver uge for at diskutere indkøb af bøger og andet materiale – og de mener selv, at de gode udlånstal skyldes, at de ved, hvad der er værd at læ

  Læs mere
 • Mens brugerne ser teater, samler bøgerne støv

  Det er sin sag at holde styr på alle de bøger, som udkommer i Danmark. Mange biblioteker har droppet det traditionelle materialevalgsmøde til fordel for centralt indkøb af nyt materiale. Det frigiver tid til andre opgaver – men fjerner også bibliotekarens kendskab til materialerne på hylderne.

  Læs mere
 • Del din viden - på bibliotekspressen.dk

  Bibliotekspressen lancerer et nyt site »Del Din Viden«.På sitet kan du skrive eller læse artikler, deltage i faglige debatter, kort sagt dele din viden med dit faglige fællesskab. 

  Læs mere
 • »Jeg bliver aldrig sådan én, der sidder på min havetraktor og synes livet er fantastisk«

  Drengedrømmen var at blive astronaut, fodboldspiller eller musiker. Jens Unmack blev det sidste, og studiet på Danmarks Biblioteksskole måtte vige pladsen til fordel for mikrofonen i bandet Love Shop. At drømmen blev til virkelighed giver han en visionær musikbibliotekar en del af æren for.      

  Læs mere
 • Biblioteksrummet under lup

  Kan man ved at iagttage brugerne på et bibliotek, blive i stand til at forudsige deres adfærd, og derigennem styrke indretningen på biblioteket? Og kan man bruge observation af bibliotekets brugere til at ændre biblioteksrummet?Jo, mener to studerende på Danmarks Biblioteksskole, der har observeret de københavnske biblioteksbrugere.

  Læs mere
 • Fra pissegratis til Pallesgavebod

  I Pallesgavebod samles alle bibliotekets digitale tilbud til de 8 – 12-årige i et nøflet univers beboet af krøllede personligheder.

  Læs mere
 • Galla i en krisetid

  New Yorks overklasse slås om pladserne i bibliotekets bestyrelse. Særlige medlemskaber giver adgang til gallamiddage med præsidenter. Rigmænd får deres navne på de biblioteksbyggerier, de finansierer. Elsebeth Tank beretter om kriseramte biblioteker i glamourøst skær.

  Læs mere
 • Fyringer og kortere åbningstider venter i 2010

  Frustrationen er stor på bibliotekerne landet over. 62 kommuner sparer på bibliotekerne, og det betyder fyringer og kortere åbningstider.

  Læs mere