Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Kom med i klanen

Klanspillet udfoldede sig med videndeling i middelalderkostumer.

Vi er i Skotland i 1400 tallet, og nu er I klaner, der skal handle med hinanden og opbygge relationer.
Meget kort fortalt lød oplægget sådan fra coach Claus Lehmann fra firmaet Inner Action og så blev salen med medlemmer opdelt i en halv snes klaner, der skulle »kæmpe« med og mod hinanden på kløgt og kompetencer.
Iklædt farverige dragter og besynderlige navne som »Ko-Klanen« og »The Pink Panters«  eller »Grisen« gik de i gang. Der blev handlet husdyr og byttet mønter – og byttet viden, mens Claus Lehmann som »førerpædagog« omgivet af sine folk guidede forsamlingen gennem muligheder og faldgruber.
Således inspireret af rollespil og læring har Claus Lehmann opbygget sin virksomhed, der beskæftiger sig med »Playful Learning«.
- Der er tre nøglefaktorer, der er afgørende for om virksomheder får succes, sagde Claus Lehmann ved introduktionen til spillet og remsede disse faktor op:
• Et klart mål
• Den rigtige adfærd
• Færdigheder – og viljen til konstant at forbedre sine færdigheder.
Men kan man lære noget af rollespil en
eftermiddag i Vejle?

Vigtigt at kunne gebærde sig
Anja Kyed Amlund, Stadsbiblioteket i Lyngby:
- Jeg synes, den form for rollespil giver et helt andet perspektiv. Man bliver meget fokuseret på, at det er en form for rollespil, men det giver mening alligevel.
Hvad var det, der udfordrede dig i spillet?
- At vi meget hurtigt skulle lægge en strategi. Vi stod sammen med folk, vi ikke nødvendigvis havde mødt før, så vi skulle hurtigt skabe nogle relationer og så lægge en strategi for, hvordan vi ville arbejde og skabe nogle resultater.
Hvad har du lært af det her?
- Man kan sagtens skabe nye relationer og finde nye samarbejdspartnere, så man ikke bare sidder med tingene selv – eller altid går til de samme personer men at der er nogle ressourcer at hente, hvis man skaber nogle nye kontakter og er mere åben.
Hvorfor er du interesseret i at lære om at arbejde i teams?
På min arbejdsplads arbejder vi også i forskellige grupper eller teams – eller afdelinger. Og det er vigtigt at kunne gebærde sig i mange forskellige sammenhænge. Det gælder om at finde frem til, hvad der er hinandens kompetencer – og hvad man kan bruge hinanden til. Man bliver nødt til at åbne og spørge og kommunikere bedre og finde ud af, at andre måske kan hjælpe med noget, man ikke selv er så dygtig til.
I øvrigt blev det netop Ko-Klanen med Anja Kyed Amlund, som vandt dagens spil. 
hermann@bf.dk