Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Alle har en talentkerne

”Vi skal ikke udvikle vores talenter. Vi skal fjerne de forhindringer, der står i vejen for, at vi kan udfolde dem.” forklarede skuespilleren Niels Anders Thorn på en af landsmødets workshopper.

At finde sit talent, er ifølge skuespiller og kropspsykolog, Niels Anders Thorn, ganske ligetil. Det kan næsten sættes på formel: Det, der gør dig glad = det er du god til= det er dit talent. At det ikke altid føles så ligetil at udleve sin passion er fordi, vi gennem vores opvækst tillægger os så mange faste handlemønstre og overlevelsesteknikker, at vi mister kontakten til vores inderste selv. Vi holder op med at kunne mærke, hvordan vi egentlig har det. Derfor gælder det om at blive som et barn igen. At trænge gennem vanerne og mærke os selv og hvad det virkelig er, som motiverer os, forklarer Niels Anders Thorn, der underviser på Statens Teaterskole og har stor erfaring som talentforløser
- Man skal turde give slip og mærke sig selv. Så kommer forløsningen og man kan slippe forestillingerne om sig selv og bare være sig selv.

Fra hoved til krop
For at kunne mærke sig selv, skal man være til stede i sin krop. Niels Anders Thorn sætter derfor workshoppens deltagere til at udføre en række øvelser, der kræver nærvær, lydhørhed og kropsfornemmelse. Folk er varmet godt op på forhånd. Niels Anders Thorn har overtaget det store auditorium efter en meget engageret Arne Nielsson, og deltagerne kaster sig helhjertet og smilende ud i kampen for at blive stående på ét ben med øjnene lukket eller parvis tælle til tre. En opgave, der lyder enkel, men som kræver, at man retter hele sin opmærksomhed mod sin partner og det rum, man skaber sammen, hvis den skal lykkes.
-I skal samle jeres energi og blive en del af gruppen. Mærk jer selv og hinanden, opmuntrer Niels Anders Thorn, da han forsøger at få deltagerne til at rejse sig fra deres stole på samme tid, uden andet at gå efter, end fornemmelsen for bevægelsen i gruppen.

Det banale
De mange råd og øvelser lyder banale og er det måske også. De slagkraftige sætninger kunne være moralen fra en hvilken som helst Disney-film, og mange vil sikkert sige, at »den har vi set !« Men én ting er, hvad vi ved, noget andet er, om vi handler på det. For hvor tit er vi bevidste om vores vejrtrækning, hvor tit lytter vi med åbent sind til et andet menneske og hvor tit mærker vi os selv? Hvis vi er frustrerede, utilfredse og føler, at der mangler noget, så gør vi det ikke tit nok. Men lærer vi kunsten at beherske det banale og være os selv, får vi den frihed, som mange af os længes efter, lover Niels Anders Thorn.
-At udleve vores talent, kan gøre os mere hele, slutter han.
-det er den mulighed, vi har som voksne for at genfinde den talentkerne, vi alle har inden i os.
Et godt sted at starte, ifølge Niels Anders thorn, er at (gen-) finde sit:
Talent for at være sig selv (tro).
Talent for at være noget for andre.
Talent for at være et godt menneske.
 smk@bf.dk