Urafstemning

Valg til Forbundet Kultur og Informations hovedbestyrelse

Gå til sidens indhold

18

Læs i dette nummer om den nye uddannelse på SDU og monopolbruddet på bibliotekaruddannelsen. Bliv inspireret eller påmindet af reportagen fra Vejle, hvor der var masser af begejstring, talent og kompetencer i spil på BF´s Fagligt Landsmøde 2009.


 • Drømmen om en ny tids bibliotekar

  Tanken er, at en flok sprødbagte bibliotekarer om få år danser ud fra Syddansk Universitets rustrøde bygninger, klar til at reformere landets biblioteker. Men hvad forestiller de unge sig? Bibliotekspressen besøger den nye uddannelse på SDU og perspektiverer på de næste sider over, hvad det betyder, at monopolet på at uddanne bibliotekarer, er brudt

  Læs mere
 • Konkurrence giver bedre studerende

  Om få år udklækkes de første studerende fra biblioteksuddannelsen på Syddansk Universitet i Odense. Dermed er monopolet på at uddanne bibliotekarer brudt. Det giver uundgåeligt ny luft til branchen og til uddannelserne, mener forsker.

  Læs mere
 • DB-rektor: Nu åbner vi op

  Danmarks Biblioteksskole har været for lukket mod verden. Det er slut nu. Rektor Per Hasle forstår ikke, hvorfor man ikke for lang tid siden har åbnet op for et samarbejde med andre uddannelser. For godt et år siden overtog han butikken, og han lover åbne døre og åbne ører.

  Læs mere
 • Dit talent - dit ansvar

  Hvad er dit talent? Hvad brænder du for? Og hvor mange dage kommer du hjem, hænger jakken på knagerækken og møder din familie med hænderne over hovedet? Alle eksempler på spørgsmål som blev rejst på Fagligt Landsmøde en weekend i september.

  Læs mere
 • Haenderne op - Find begejstringen frem

  Din arbejdsplads låner dig 37  timer om ugen – så sørg lige for at blive afleveret tilbage til din familie i ordentlig tilstand. Det var budskabet på Fagligt Landsmøde fra Arne Nielsson, tidobbelt verdensmester i kano-roning, coach og foredragsholder.

  Læs mere
 • Jagten på bibliotekarens identitet

  Instruktør, manuskriptforfatter og skuespiller Carsten Kressner har researchet på bibliotekar-identiteten forud for Fagligt Landsmøde og har interviewet en håndfuld udøvere af faget. Hans dom: høj faglig stolthed, men lavt selvværd.

  Læs mere
 • Alle har en talentkerne

  ”Vi skal ikke udvikle vores talenter. Vi skal fjerne de forhindringer, der står i vejen for, at vi kan udfolde dem.” forklarede skuespilleren Niels Anders Thorn på en af landsmødets workshopper.

  Læs mere
 • Spillet om kompetencer

   Et nyt spil, udviklet af BF´s karriererådgivere, hjælper bibliotekarerne med at sætte ord på deres kompetencer.

  Læs mere