Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

11

 • Én af landets dyreste fagforeninger

  Bibliotekarforbundet er en eksklusiv skare på 5.100 medlemmer – og det koster at være lille. Men fagligt fællesskab kan ikke gøres op i kroner og øre, mener lektor i arbejdsliv Henrik Lambrecht Lund, der alligevel spår, at de små fagforeninger på sigt må tænke i stordrift. 

  Læs mere
 • Vrid mere ud af dine kontingentkroner

  En medlemsundersøgelse fra 2007 viser, at der er sorte huller i medlemmernes viden om Bibliotekarforbundets tilbud. Bibliotekspressen har spurgt 25 medlemmer, hvilke tilbud de benytter sig af

  Læs mere
 • Bibliotekarer en del af løsningen for en trængt mediebranche

  Bibliotekarerne er svaret. Men ingen stiller spørgsmålet. Det var en af pointerne til den 10. Nordiske Arkiv- og Researchkonference, der blev afholdt i skyggen af medie- og finanskrisen. Lene Jakobsen fra Politikens Bibliotek refererer

  Læs mere
 • Formidler med fighterhjerte

  Med klassiske dyder som troværdighed, ærlighed og hårdt arbejde har den netop pensionerede bibliotekar Per Hofman Hansen udviklet bibliotekernes digitale formidling.  

  Læs mere
 • At samtale om mennesker og mælkekartoner

  Ideerne til litteraturformidling bobler af entusiasme fra chefredaktøren for Litteratursiden.dk. Alt fra læserpriser til mælkekartoner er i spil, når fremtidens muligheder vendes.

  Læs mere
 • Medarbejderne bør være en ressource!

  Forandringsprocessen på Københavns Hovedbibliotek har resulteret i katastrofalt dårligt internt arbejdsmiljø, skriver Tage Sørensen, fællestillidsrepræsentant for bibliotekarerne i Københavns Kommune.

  Læs mere
 • Trivslen er væk på Hovedbiblioteket

  Engang var Hovedbiblioteket i København en rigtig god arbejdsplads. Det er det ikke længere, mener mange medarbejdere, og det har givet røde tal i en trivselsundersøgelse fra 2008.

  Læs mere
 • Bibliotekar måtte gerne sende kritisk privat e-mail

  Et medlem af Bibliotekarforbundet fik en irettesættelse for at udsende en kritisk privat e-mail fra sin arbejdsmail på biblioteket. Ombudsmanden slår i sin udtalelse fast, at e-mailen ikke overskred grænserne for offentligt ansattes ytringsfrihed, og det var derfor ikke berettiget at kommunen gav tjenestemanden en irettesættelse.  

  Læs mere