Gå til sidens indhold
29. april 2021 Af Lars Ole Andersen, formand for Foreningen for OOA-ARKIVER og sundhedskoordinator, Brøndby Kommune, og Jette Meelby, bibliotekar, Nordsjællands Hospital.

Ny hjemmeside om energidebat og græsrodsbevægelsen OOA

Energi- og miljødebatten er aktuel som aldrig før. Og i Danmark har den nogle historiske rødder, som man kan få mange oplysninger om på hjemmesiden www.atomkraftnejtak.dk, som blev lanceret foråret 2021.

Energi- og miljødebatten er aktuel som aldrig før. Energi- og miljødebatten i Danmark har nogle historiske rødder, som man kan få mange oplysninger om på hjemmesiden www.atomkraftnejtak.dk, som blev lanceret foråret 2021.

Hjemmesiden er udformet af journalist Pauline Bendsen og designer og programmør Rune Brink Hansen i samarbejde med Siegfried Christiansen og Bente Meillier og flere andre tidligere aktive i OOA, Organisationen til Oplysning om Atomkraft.    

OOA fungerede fra 1974 til 2000. Hjemmesiden handler om energidebat, energiplaner, politisk indflydelse, forandring, kunst, kultur og om hvordan en græsrodsbevægelse kan påvirke energipolitik. Hjemmesiden er meget omfattende og levende - med billeder, film, taler, musik, notater og tidslinjer.

Hvis man skal skrive debatoplæg, opgaver eller artikler om energidebat eller om organisering og politisk arbejde i græsrodsbevægelser, kan man hente mange oplysninger i den kronologi, der ligger på OOA’s hjemmeside. Kronologien starter i 1950 og fortsætter helt frem til 2021. Kronologien findes her.