Gå til sidens indhold

Folketingstidende – fra arkiv til nettet

Folketinget har digitaliseret Danmarks største bogværk ”Folketingstidende”, og du kan se resultatet på www.folketingstidende.dk. Du kan vælge at bladre i de elektroniske bøger e-Folketingstidende eller bruge værktøjer som Find forarbejder for en lov, Find spalte/side, Kvikopslag eller fritekstsøgningen. Så glem frygten for juridisk informationssøgning - vi har gjort det meget nemmere!

Elektronisk Folketingstidende

Det trykte Folketingstidende blev fra oktober 2009 erstattet af hjemmesiden www.folketingstidende.dk, hvor alle nye forslag og referater fra Folketingssalen offentliggøres. Vi har nu udbygget hjemmesiden, så den dækker forslag og referater tilbage til 1953 i samme struktur og med en fritekstsøgning for hele perioden fra 1953 til i dag.

Der er også mulighed for at bladre i en elektronisk bogudgave »e-Folketingstidende«, og vi håber inden året er omme på tilsvarende vis at kunne tilbyde »e-Rigsdagstidende« 1850-1953.

Find forarbejder for en lov

Som bibliotekar har du ganske givet været udsat for at skulle finde forarbejder for en lov, hvilket kunne være tidskrævende og besværligt.
Det er blevet ganske let på www.folketingstidende.dk, hvor du blot i fanebladsfunktionen øverst på siden skal indtaste lovens nummer og år og klikke Vis.

Du føres til en side med alle forarbejderne (lovforslag som fremsat, betænkning, ændringsforslag med videre), som du kan lægge i en dokumentkurv, hvorfra dokumenterne kan printes eller downloades samlet.

Find citater

Det er også blevet betydeligt nemmere at verificere citater fra Folketingets talerstol, som for eksempel statsminister Poul Nyrup Rasmussens »stuerene bliver I aldrig« d. 7. oktober 1999.

Hjælp og vejledning

Du kan altid få hjælp til at finde lovgivning og i brug af www.folketingstidende.dk hos Folketingets Oplysning, tlf. 3337 3338, fo@ft.dk

Har du spørgsmål til digitaliseringsprojektet er du velkommen til at kontakte projektleder Ulla Møller, tlf. 3337 3432, ulla.moller@ft.dk