Gå til sidens indhold

2020

 • 10. februar 2020 Pak broccolien ind i slik - og skab læselyst på YouTube

  I godt et år har projekt 'Læs piger' formidlet bøger til piger på YouTube i samarbejde med unge læsere og YouTuberen Anna Briand på YouTube-kanalen 'Læs piger – Booktube for dig, der elsker bøger'. Der skal skabes fortællende universer, der tager udgangspunkt i pigernes interesser og i deres hverdag fremfor i bogen. Bogen skal med andre ord »pakkes ind i slik« for at inspirere til læselyst.

  Læs mere
 • 03. februar 2020 Pingpong med den gode historie

  Litterære Livsvidner er navnet på et projekt i Brønderslev Bibliotek, der sammen med sognepræst Jeanette Geller har arbejdet på at skabe nye fællesskaber med udgangspunkt i den gode historie.

  Læs mere
 • 03. februar 2020 Læseheste

  Efter den nationale læseundersøgelse fra 2017, har Brønderslev Bibliotek taget udfordringen op og iværksat en læseklub for piger på mellemtrinnet, der interesserede sig for heste.

  Læs mere
 • 22. januar 2020 HyggeHistorier: Læs med børn - Barnets interaktive fortælling

  HyggeHistorier er en app med en samling små, interaktive historier for børn i alderen 3-6 år, hvor læseren, børnene, er med til at forme historien ved hjælp af simple valg/tryk på skærmen. Teksten er håndskrevet og tegningerne hjemmelavede. Dette for at holde det så jordnært som muligt. Børnene skal kunne relatere til egen brug af hænder og tuscher. Historierne er søde og sjove og indeholder til tider simple moraler såsom vær en god ven, ikke snyde og så videre.

  Læs mere
 • 22. januar 2020 »Mord« på biblioteket

  I Brønderslev Kommune skal folkebiblioteket have et endnu tættere samarbejde med kommunens folkeskoler. Dette har blandt andet resulteret i undervisningstilbuddet Crime scene, hvor elever i 5. og 6. klasse kan lege kriminaltekniker for en dag i tæt samarbejde med Dronninglund og Brønderslev Bibliotekernes bibliotekarer.

  Læs mere
 • 13. januar 2020 Læsehingstene – nu på festival

  »Læsehingstene« er en læsekreds i Skibby, der kun er for mænd. De er normalt at finde på Skibby Bibliotek, men i oktober 2019 deltog de i Frederikssund Bibliotekernes læsefestival Ord Over Fjord. I denne artikel kan du læse mere om læsekredsen og ikke mindst deres oplevelse på festivalen.

  Læs mere
 • 07. januar 2020 Studietur til internationalt bogbustræf i Hannover

  Den 6.–7. september blev der afholdt international bogbuskongres i Hannover med i alt 240 kongresdeltagere fra 15 forskellige lande. De 27 bogbusser, der også deltog, gav deltagerne og byens borgere mulighed for at opleve de meget forskellige rullende biblioteker og få en snak med deres bibliotekarer.

  Læs mere