Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2020

 • 21. december 2020 Lyt, leg og lær om livets træ

  I 2020, hvor skoleklasserne ikke har kunnet besøge bibliotekerne på sædvanlig vis, er Ballerup Bibliotek gået nye veje for at nå skolerne med gode fortællinger og faglige input via podcasts og digitale undervisningsmaterialer. Et eksempel er online-undervisningsmaterialet »Livets træ«.

  Læs mere
 • 03. december 2020 Hvordan driver man FabLab under en pandemi?

  På Guldborgsund-bibliotekerne måtte FabLab-teamet tænke i nye baner efter en nedlukning, der fortsat gør det umuligt at åbne fabrikationslaboratoriet op på normal vis. Trods en ellers altoverskyggende Covid-19 lykkedes det dog blandt andet at få brugere igennem med servicen 'book en fablabster', succes med corona-relaterede workshops samt at blive godkendt som certificeret FabLab og få prioriteret et samarbejde med erhvervslivet.

  Læs mere
 • 18. november 2020 Hold Hjernen Frisk med biblioteket

  Fra nationalt til lokalt – fra forskningsresultater til konkrete aktiviteter. Sådan kan AssensBibliotekernes deltagelse i pilotprojektet Hold Hjernen Frisk beskrives. Det var et forløb bestående af litterære og bevægelseselementer til gavn for seniorer i Assens Kommune. Nu kender vi ikke deltagerne som »seniorer«, men som Lis, Birgit, Birthe, Anne, Britta, Inge, Mogens, Ulla, Jette, Signe, Peter, Karin, Jytte, Anette og Ellen.

  Læs mere
 • 12. november 2020 Gjern Bibliotek sætter møde i stand mellem udsatte eksistenser og skoleelever

  'Mennesket bag tragedien' hedder projektet, der i Gjern har sat en 6. klasse til at arbejde med tre udsatte borgeres historier, der rummer misbrug, overfald og tragedier.

  Læs mere
 • 31. oktober 2020 Kan kaffe skabe fællesskaber?

  Fællesskaber er kommet på dagsordenen i det danske samfund, og kaffe kan være en af nøglerne til deltagelse.

  Læs mere
 • 27. august 2020 Hvorfor holder vi sommercamp?

  Aalborg Bibliotekerne holdt første gang en sommercamp i 2019, og allerede i år opgraderede de til to camps. I denne artikel kan du læse nogle af de refleksioner og erfaringer, som forældrene, børnene og medarbejderne har taget med sig omkring campen.

  Læs mere
 • 26. august 2020 Når Coronaen rammer - Megatrends og mikrocases

  Hvad betyder Corona for fremtidens biblioteker? Kommer vi tilbage til en ”almindelig” hverdag eller er vi allerede en del af ”en ny virkelighed”? 3 deltagere fra netværket »Next Generation« stikker en finger i jorden og giver deres bud på, hvad der allerede har ændret sig, hvad vi måske skal tage med videre, og hvad der kan ses i et helt nyt lys.

  Læs mere
 • 02. juli 2020 Sans for litteratur – aktiviteter målrettet borgere med demens

  Bestræbelserne på at gøre samfundet demensvenligt indeholder en vigtig dagsorden for landets folkebiblioteker. Udviklingsprojekt Sans for litteratur sætter fokus på, hvordan folkebibliotekerne kan tilbyde aktiviteter for medborgere med demens igennem blandt andet fokus på sanselige litteratur- og kulturoplevelser.

  Læs mere