Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2019

 • 20. november 2019 NORDISK NETVÆRK FOR NORMKRITIK - hvad vedkommer det bibliotekerne?

  Bibliotekerne er rummelige institutioner - det er åbne huse og medarbejdere, som brænder for at skabe et sted, som giver alle borgere fri og lige adgang til oplysning, dannelse og kulturel aktivitet.

  Læs mere
 • 14. november 2019 Tilbageblik på den historiske bogbusfestival 1994

  For 25 år siden blev der afholdt Nordisk Bogbusfestival i Skallerup Klit Feriecenter ved Hjørring i Nordjylland, der havde formået at tiltrække 67 bogbusser og omkring 550 deltagere fra 13 lande.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Læringscirkler – e-læring i fællesskab

  I projektet ”Læringscirkler – e-læring i fællesskab” har Randers, Silkeborg, Aalborg og Herning Bibliotekerne sat sig for at afprøve det amerikanske koncept learning circles i dansk regi. Målsætningen har været at understøtte voksnes adgang til online læring og give folk mulighed for at blive klogere på et emne i fællesskab.

  Læs mere
 • 30. oktober 2019 Biblioteksvagten.dk – 1999-2019

  Biblioteksvagten.dk - de danske bibliotekers fælles spørgetjeneste - kan fejre 20 års-jubilæum i oktober 2019, og tjenesten er dermed den ældste af folkebibliotekernes fælles nettjenester.

  Læs mere
 • 29. oktober 2019 Digital litteratur og digital dannelse

  Hvad kan folkebibliotekerne bidrage med, når det kommer til digital dannelse? I denne artikel præsenteres projektet Litteratur i Digital Transformation som et bud på, hvordan bibliotekerne kan tage undervisning i digital litteratur op som et (nødvendigt) kulturelt-litterært blik på digital dannelse.

  Læs mere
 • 23. oktober 2019 Børnehavebørn lærer at løse konflikter ved hjælp af robotter

  Digital læring skal fylde mere i børnehaverne på Frederiksberg. Derfor har Børnehuset Valhalla og Børnehuset Fasangården udviklet en robot-workshop sammen med Biblioteket Frederiksberg.

  Læs mere
 • 19. september 2019 Biblioteket som et musikvæksthus for børn?

  ”Lyt lige - den musikalske kuffert” – et musikformidlingsprojekt for børn. Den digitale udvikling udfordrer bibliotekerne til at nytænke musikformidlingen. Hvordan formidler bibliotekerne musik, når det ikke længere kun er musik i fast form, der er omdrejningspunktet?

  Læs mere
 • 12. september 2019 Når man bliver ramt af litteraturen

  – om læseklubber på Brønderslev Bibliotek

  Læs mere