Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

8

 • 31. august 2018 Krimiside-applikationen – første testeksempel på brug af linked data i danske biblioteker

  I 2017 satte en projektgruppe bestående af deltagere fra Esbjerg Kommunes Biblioteker, Københavns Kommunes Biblioteker og Odense Biblioteker og Borgerservice sig for at udvikle en applikation til bibliotekets hjemmeside, som både kunne demonstrere hvad man kan bruge linked data til i bibliotekssammenhæng og gøre vores online katalog mere aktivt formidlende. Projektet blev navngivet ”Integration af åbne data i bibliotekets online katalog” og fik støtte af DDB Puljen. SDU Kolding medvirkede som konsulent på projektet. Projektet blev navngivet ”Integration af åbne data i bibliotekets online katalog” og fik støtte af DDB Puljen. SDU Kolding medvirkede som konsulent på projektet.

  Læs mere
 • 31. august 2018 Bibliotekerne kan spille en vigtig rolle i formidlingen af podcastmediet

  Hvorfor er podcasts interessant for bibliotekerne? Og hvilken rolle kan bibliotekerne spille i forhold til mediet? Disse spørgsmål var udgangspunktet for projektet ”Podcast som åben og demokratisk platform”. Projektgruppen har gennemført en undersøgelse af podcastlandskabet, afdækket mulighedsrum samt udviklet og afprøvet koncepter og prototyper. Resultaterne viser, at bibliotekerne har flere oplagte muligheder for at tage mediet til sig og blive en relevant og troværdig aktør på podcastområdet. Særligt i forhold til tilgængeliggørelsen af mediet for brugerne, hvor bibliotekerne kan bringe sine formidlings- og kurateringskompetencer i spil. Her er en åbenlys mulighed, som bibliotekerne kan og bør gribe.

  Læs mere
 • 08. august 2018 TEGN en BOG på BIBLIOTEKET

  Biblioteket Kulturværftet i Helsingør har i foråret engageret borgere i litterære oplevelser, der styrker kreativiteten, fremmer fordybelsen og bringer en ro, man kan være sammen om. Bibliotekerne i Helsingør har en arrangementsstrategi, der slår fast, at biblioteket vil udvikle profilen som litteraturens hus. Derfor var det oplagt, da Elsebeth Tank foreslog et samarbejdsprojekt, der ville udforske mulighederne for at tilføre den litterære oplevelse nye dimensioner i mødet mellem litteratur og tegning. På bibliotekssprog taler vi om at udvide det litterære format. Og det var, hvad vi gjorde, da vi afprøvede og udviklede ’TEGN en BOG’ som biblioteksmetode. I foråret 2018 organiserede vi fire åbne workshops i bibliotekets publikumsrum på Kulturværftet.

  Læs mere
 • 03. august 2018 Sammen om litteraturen

  Hvordan åbner man bibliotekets døre og litteraturens verden for kursister på HF og VUC, når flere forbinder biblioteket, bøger og læsning med noget dødkedeligt og uoverkommeligt? Det spørgsmål blev starten på udviklingsprojektet LITTLAB – et litteraturlaboratorium.

  Læs mere
 • 03. august 2018 Musik som procesformidling - Nye måder at tænke musikformidling på

  Herlev Bibliotek har i 2018 på musikområdet arbejdet i en proces, hvor verdensmusik har været omdrejningspunkt for musikformidling – dvs. at verdensmusik har fungeret som et transparent benspænd i en række tiltag. Som en del af en samskabelsesproces har biblioteket samarbejdet ligeværdigt med Herlev Gymnasium og Ballerup Herlev Produktionshøjskole gennem 3 worldshops, som foregik hos de 3 forskellige interessenter. I samarbejdet med en lokal borger har samskabelsen haft en faciliterende karakter. Her er opstartet et ukulele spillefællseskab, hvor ca. 10 deltagere ugentligt har spillet sammen. Endelig har biblioteket anvendt styret samskabelse i forbindelse med eksempelvis koncerter. Der har været stor interesse for aktiviteterne og processen har været succesfuld.

  Læs mere