Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold
19. april 2018 Af Cecilie Laskie

Centralbibliotekernes Akademiforløb i Biblioteksdidaktik

Så er uddannelsesforløbet Akademiforløb i Biblioteksdidaktik 2018-2019 åbent for tilmelding - og det er ganske gratis!

Så er uddannelsesforløbet Akademiforløb i Biblioteksdidaktik 2018-2019 åbent for tilmelding - og det er ganske gratis!

Med det længe ventede forløb vil vi sprede biblioteksdidaktikken til alle biblioteksformidlere nationalt. Med forløbet sætter vi spot på folkebibliotekernes kerneområder: biblioteksforståelse, oplevelseslitteratur, samskabelse, biblioteksrummet, digital dannelse og vejledning og biblioteksformidlernes nye formidlingsrolle/r.

Deltagerne får i løbet af uddannelsesforløbet et fælles sprog og netværk nationalt, teori præsenteret gennem e-læringsøvelser af forskere og fag-undervisere fra fire forskellige universiteter - ikke mindst vores to biblioteksuddannelser - og case-arbejde med design af forløb og aktiviteter, som efterfølgende kan udbydes fra den enkelte deltagers lokale bibliotek. Forskellige faglige baggrunde mødes på uddannelsesforløbet og udvikler en ny fælles faglig identitet med rod i bibliotekets tradition og i de trends, der spirer frem og tegner fremtidens fremtid.

Akademiforløb i Biblioteksdidaktik er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens overbygningspulje og er en flex-uddannelse, der nytænker både online-moduler, tilstedeværelsesmoduler og case-arbejde. På uddannelsesforløbet arbejder vi både lokalt, regionalt og nationalt, og vi inddrager hele biblioteket og alle dets målgrupper, teams/områder/afdelinger (oplevelse, formidling, læring mv.).

Tilmeldingen er åben fra medio april til primo juni her.