Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

10

 • 11. oktober 2018 Litteratur gavner den enkelte og fællesskabet

  Kan man gennem en intens uge med litteratur og læsning vække børn og unges interesse for litteraturen og give dem lysten til at læse? Kan den øgede læsning bidrage til at færre børn og unge får manglende selvværd, eller lider af stress eller ensomhed?

  Læs mere
 • 11. oktober 2018 Et lykkeligt moderne ægteskab – om samarbejde mellem folkebibliotek og borgercenter i Dragør

  Sammenlægninger af borgerservice og folkebiblioteker har rullet over landet. Det har stået på gennem en årrække i forskellige udformninger for eksempel fra fuldt integreret til borgerservice light. Fokus har været stort på de steder, hvor bibliotek og borgerservice er flyttet sammen og knap så stort på de steder, hvor man har valgt en anden vej. Dragør Kommune er en af de kommuner, som er gået en anden vej. Vi vil gerne dele vores erfaringer om det, vi kalder ”et lykkeligt moderne ægteskab”; vi bor hver for sig og samarbejder, der hvor det giver mening for borgerne.

  Læs mere
 • 01. oktober 2018 Charme, selvtillid og lækkert horn

  I alle organisationer sendes medarbejdere på kursus eller seminar med en forventning om, at de vender hjem med en sprudlende gejst for at kaste sig ud i nye tiltag, hvor ny viden omsættes og bringes i anvendelse. Ord som forandringsledelse og kompetenceudvikling bliver ofte brugt om dette velkendte fænomen. Budskabet i denne artikel er, at det nogle gange kan betale sig at vente og udvise tålmodighed, selvom det kribler i fingrene for at prøve nye ting af. I denne artikel udfordrer jeg det moderne og populære kompetenceudviklingsbuzzword ”transfer”, som blandt andet handler om, at det tillærte på et kursus omsættes straks og gryden holdes i kog. Min påstand er, at medarbejdere kan gøre klogt i at lade den nye viden simre i gryden. Ledere kan gøre klogt i at legitimere, at ny viden simrer i lang tid, inden den bringes i anvendelse. Til sidst giver jeg et konkret eksempel på, at Aalborg Bibliotekerne har haft ny viden på lager i et helt år uden at sidste salgsdato blev overskredet.

  Læs mere
 • 01. oktober 2018 Skønlitteraturens nye formater - Den digitale udfordring

  “Danskernes forbrug af skønlitteratur er stabilt”. Med disse betryggende ord indledes en artikel i Kristeligt Dagblad. Artiklen beretter om, hvorledes mange mennesker i dag lider af kronisk dårlig samvittighed i kontekst til forbrug af såkaldte overfladiske medier som smartphones og tablets, mens skønlitteraturen samler støv på natbordet.

  Læs mere
 • 01. oktober 2018 Unge gymnasieelever går til talerskole på Stadsbiblioteket

  I samarbejde med Røst har Lyngby Stadsbibliotek inviteret HHX-elever fra Knord til at gå til talerskol, for at blive klogere på alt fra kreativ idéudvikling til solid stemmeføring.

  Læs mere