Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 31. januar 2018 Highlights fra REN Research – Nordisk Researchkonference 2017

  Tre medlemmer af Mediegruppens bestyrelse har været tre dage i Oslo til konference om research set fra journalister og bibliotekarers vinkel. Med hjem fik de søgetips, ny inspiration og et indblik i, hvor forskelligt man arbejder med eksempelvis metadata i de forskellige nordiske mediehuse.

  Læs mere
 • 31. januar 2018 Er jeres bibliotekstilbud på den kommunale læringsplatform?

  Er du usikker, så tjek op på spørgsmålet, herunder om I har fået forfatter- eller lærerrolle på den kommunale læringsplatform. Alle kommuner har nu valgt læringsplatformen, og den er i dag lærernes daglige værktøj. Tilbud, der er oprettet direkte i læringsplatformen, står langt stærkere end bibliotekstilbud i foldere og diverse Åben Skole-portaler.

  Læs mere
 • 22. januar 2018 Tryk på Sproget

  Herning Bibliotekerne har siden 2016 haft tryk på både sproget og relationerne i et tværprofessionelt samarbejde om at styrke de 0-3 åriges sprogudvikling. Omdrejningspunktet i projektet har været at koordinere og nytænke den kommunale indsats med et klubtilbud og samtidig tilføre et digitalt aspekt. Godt 40 procent af hele årgangen har valgt at deltage i Tryk på Sproget i Herning Kommune. Am-bitionen er nu at brede erfaringerne ud i national skala via det kommende program for understøttelse af sprog og læsning i de danske folkebiblioteker – SprogStavLæs.

  Læs mere
 • 19. januar 2018 Kær-Litt: Danmarks første festival for kærlighedslitteratur

  På Sydhavsøerne finder landets første kærlighedslitteraturfestival »Kær-Litt: Festival for lidenskabelige linjer« sted den 5.-6. maj 2018 på Fuglsang Herregaard, der ligger på Lolland. Det bliver en weekend i kærlighedens tegn med et overflødighedshorn af kærlighedslitteratur, musik, tekster, bogsigneringer, oplæsninger, skriveworkshops, foredrag og samtaler om kærlighed. Der vil også være aktiviteter for børnene i den skønne park. Herudover er der udskrevet en novellekonkurrence: Skriv en novelle om kærlighed mellem mennesker. Vindernovellen offentliggøres den 6. maj på Fuglsang Herregaard. Kom, og oplev en fantastisk weekend i kærlighedens tegn sammen med andre – uanset om du er barn, ung eller voksen. Her er kærlighed til alle.

  Læs mere
 • 19. januar 2018 Shared Reading åbner dansk sprog og kultur for udenlandske kvinder

  Shared Reading – guidet fælleslæsning – er blevet en lystfyldt og meningsfuld vej ind i dansk sprog og kultur for de udenlandske kvinder, som i 2017 deltog i udviklingsprojektet »Sproguniverser – litteraturens rolle når ord fattes« på Silkeborg Bibliotekerne og Herning Bibliotekerne. Projektet har vist, at metoden er velegnet til at give borgere med anden etnisk baggrund end dansk gode læseoplevelser med dansk litteratur, gøre dem til bedre sprogbrugere og udvide deres forståelse for dansk kultur.

  Læs mere
 • 04. januar 2018 So ein Ding müssen wir auch haben! Et stop motion-eksperiment i Aalborg

  På Aalborg Universitetsbiblioteket har vi kastet os ud i kunsten at lave stop motion film inspireret af Københavns Universitetsbibliotek. Vores tanke har været at introducere vores services på en ny måde gennem stop motion. Konklusionen på vores arbejde er, at processen med at lave filmen, som er både sjov, udfordrende og lærerig, er arbejdet værd. Vi har fået en lille film, som præsenterer vores services på en anderledes måde, og som fungerer som en icebreaker og en blød start på vores undervisning.

  Læs mere
 • 04. januar 2018 Der lyttes til klassisk på Gladsaxe Hovedbibliotek – og i en selvkørende lytteklub

  Har du ikke allerede oprettet en klassisk lytteklub, så overvej at gøre det. Medlemmerne holder utroligt meget af at deltage.

  Læs mere
 • 04. januar 2018 En læsekreds i Skibby… kun for mænd

  Det viser sig ikke at være umuligt at have en læsekreds kun for mænd. For sådan en findes der nemlig i Skibby i Frederikssund Kommune. For et par år siden greb vi en tilfældig chance, og nu læses og debatteres der for fuld skrue blandt Læsehingstene. Det handler om at gribe ideen, når den er der.

  Læs mere