Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2018

 • 12. december 2018 Skrækfest i Odense trækker fulde huse i en fejring af det gode gys

  Om lokal forankring og kulturelle partnerskaber på tværs af medier. Om baggrunden for en horrorfestival og hvorfor en borgerinddragende indsats som denne er relevant for alle folkebiblioteker.

  Læs mere
 • 05. december 2018 Helvedes forgård findes på biblioteket

  Stemningen har været dyster på Hovedbiblioteket den sidste halvanden måneds tid. Siden midt i oktober har Helvede indfundet sig på børnebiblioteket. I snart otte uger har der nemlig været fokus på Den Store Djævlekrig, som primært foregår under jorden i Helvede.

  Læs mere
 • 19. november 2018 Arv er også de fortællinger, vi giver videre

  Bibliotekernes fornemste rolle er at sikre tilgængelig viden for alle, og ikke mindst at formidle denne viden. Men hvad gør man, når bibliotekernes fastformsmaterialer taber pusten? - Når et af de stærkeste medier, filmen, falder i udlån? På Stevns slår man sig sammen med andre stærke formidlere, som har store historier på hjerte. Med udgangspunkt i viden om kalk og kridt, dinosaurernes uddøen, verdensarv og lokal kulturhistorie har man formidlet historier til børn, og med hjælp fra en filminstruktør, givet børnene værktøjer til at formidle disse fortællinger videre.

  Læs mere
 • 09. november 2018 Slip mig dit slimede bæst

  Randers Bibliotek har afholdt galakseløbet ”I Lukes fodspor” Det er et anderledes tilbud til skolerne på Skolernes Motionsdag. Prinsesse Leia er blevet taget til fange af den onde Jabba the Hut. 9 skoleklasser på mellemtrinnet var på et farefuldt løb, hvor de skulle samle penge til at frigive Prinsesse Leia. De skulle lave lyssværd og lære forskellige kampteknikker, de skulle løse quiz i biografen, finde skygger i Galaksen og meget mere.

  Læs mere
 • 07. november 2018 RO(man)TID – På sporet af den tabte tid

  – om at (gen)finde tid og (gen)skabe læselyst. Vi lever i en tid, hvor noget eller nogen konstant kræver vores opmærksomhed; i en tid, hvor flere og flere oplever stress og frustrationer på grund af alt det, de kan og vil, men som de ikke altid kan overkomme. Vi har svært ved at finde tid i hverdagens trummerum, hvor vi lovligt kan trække os tilbage og koble af med en god bog. Og det er lige netop den udfordring, RO(man)TID tager fat i!

  Læs mere
 • 07. november 2018 De rullende bibliotekers brandingværdi

  Rullende biblioteker, mobile biblioteker eller bogbusser. Kært barn har mange navne. De mobile biblioteker har en stor brandingværdi for folkebibliotekerne og den danske kulturarena.

  Læs mere
 • 11. oktober 2018 Litteratur gavner den enkelte og fællesskabet

  Kan man gennem en intens uge med litteratur og læsning vække børn og unges interesse for litteraturen og give dem lysten til at læse? Kan den øgede læsning bidrage til at færre børn og unge får manglende selvværd, eller lider af stress eller ensomhed?

  Læs mere
 • 11. oktober 2018 Et lykkeligt moderne ægteskab – om samarbejde mellem folkebibliotek og borgercenter i Dragør

  Sammenlægninger af borgerservice og folkebiblioteker har rullet over landet. Det har stået på gennem en årrække i forskellige udformninger for eksempel fra fuldt integreret til borgerservice light. Fokus har været stort på de steder, hvor bibliotek og borgerservice er flyttet sammen og knap så stort på de steder, hvor man har valgt en anden vej. Dragør Kommune er en af de kommuner, som er gået en anden vej. Vi vil gerne dele vores erfaringer om det, vi kalder ”et lykkeligt moderne ægteskab”; vi bor hver for sig og samarbejder, der hvor det giver mening for borgerne.

  Læs mere