Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

4

 • 27. april 2016 Readathon på Randers Bibliotek

  Læseglade unge mødtes på Randers Bibliotek i den kæmpestore kasse-sofa til læse-maraton. 14 unge på mellem 13 og 16 år læste non-stop i 24 timer – kun afbrudt af små pauser. »Læse-maraton« er læsning i fælleskab sammen med andre på biblioteket i 24 timer. Det handler om, at man er sammen med andre og gør læsningen til en event, der samler folk. Samtidigt kan man følge hinandens læsning og blive inspireret. Readathon er et internationalt fænomen, men nu prøver Randers Bibliotek at lave det til en dansk national event på landets biblioteker.

  Læs mere
 • 13. april 2016 Poesimaskiner sætter gang i snakken om digital litteratur

  I 2011 begyndte jeg og en gruppe kollegaer fra Roskilde Bibliotekerne at udvikle en Poesimaskine. Projektet tog udgangspunkt i »Litteraturen finder sted« og havde til formål at udforske bibliotekets formidlingsmuligheder inden for digital litteratur. Allerede tidligt i forløbet blev vi mødt med spørgsmålet om hvorfor, vi aktivt er med til at afskaffe den fysiske bog. Men intet kunne være mere forkert. Til gengæld åbnede vores arbejde op for en lang række spændende og sjove samtaler med borgerne omkring digital litteratur – og ganske mange kastede sig ud i selv at prøve Poesimaskinen, der nu er klar i et mere enkelt og intuitivt design.

  Læs mere
 • 11. april 2016 Om at ’tyvstjæle’ andre bibliotekers projekter

  Når vi bruger andre bibliotekers gennemarbejdede og gode projekter er det ikke at stjæle. Det er sund fornuft ikke at skulle opfinde den dybe tallerken flere gange.

  Læs mere
 • 11. april 2016 Når tavshed er sølv og (sam)tale er guld

  Hvad er en helt? Hvad gjorde dine barndomshelte så særlige? Der er helte på samtale-menuen en trist regnvejrsdag i november i Viborg. Vi sidder heldigvis indenfor på en lille hyggelig cafe. Rundt omkring os bølger samtalerne frem og tilbage. Det summer af snak, blikkene er fokuserede, og hvis vi rækker ud, kan vi næsten røre energien. Vi kigger på hinanden, smiler bredt og tænker det samme: Samtale er guld!

  Læs mere
 • 05. april 2016 Kun for mænd! – Silkeborg Bibliotekerne eksperimenterer med litteraturcoaching for mænd

  Mens antallet af aktive lånere fordeler sig på cirka 60 procent kvinder og 40 procent mænd, er andelen af mænd, der benytter sig af bibliotekernes øvrige litterære kulturtilbud, begrænset. Gennem en årrække har Silkeborg Bibliotekerne med succes fokuseret på tilbud særligt målrettet mænd. Seneste skud på stammen er litteraturcoaching kun for mænd.

  Læs mere