Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 29. januar 2016 Design og kreativitet i børnebiblioteket – nye kompetencer i spil

  Hvordan styrker det børnebibliotekets virksomhed at have forskellige faggrupper ansat, og hvordan kan forskellige fagligheder supplere hinanden? I børnebibliotekerne ønsker vi hele tiden at pirre børnenes nysgerrighed for bøgernes verden. En af måderne, man kan gøre det på, er at bringe bøgerne til live og at vise børnene hvilke fantastiske væsener, der findes inde i bøgerne. Og her spiller faglighed inden for design, kunst og kreativitet en helt særlig rolle.

  Læs mere
 • 27. januar 2016 Herrehygge i litterært selskab

  Otte forventningsfulde mænd nærmer sig Ørsted Bibliotek en torsdag formiddag i september – nogle med hjælp fra stok og rollator, mens andre assisteres ud af flextrafik-bussen. Fælles for dem er, at de er særligt inviterede til at deltage i »Fortællinger og Herrehygge« – et guidet fælleslæsningsprojekt for ældre mænd i lokalområdet. Forventningerne er høje. Vil det lykkes at skabe et socialt fællesskab gennem Ørsted Bibliotek og Auning Biblioteks litteraturprojekt?

  Læs mere
 • 27. januar 2016 Roskilde Bibliotekerne er klar med ny musikstrategi

  … og for at nå dertil måtte vi forlade biblioteksverdenen.

  Læs mere
 • 26. januar 2016 Digital læselyst i børnehave, bibliotek og skole

  Om »læselyst«, som vi arbejder med på Horsens' bibliotek, skoler og børnehaver – og om »digital læselyst«: Hvordan arbejder vi med det, og hvordan definerer vi det?

  Læs mere
 • 13. januar 2016 Kongen leve, kongen er død

  Bibzoom streamer ikke længere, og bibliotekernes digitale musikeventyr er nu tilbage til der, hvor det hele startede. Jeg kommer med et bud på, hvordan vi bevæger os videre og vender situationen til noget positivt. Det er mit håb, at vi kan løfte i flok og få det bedste ud af denne krise via en konstruktiv og anstændig dialog. Fokus i artiklen er at have øje for indhold og funktionalitet, som er det vigtigste, når vi skal skabe fremtidens digitale musikbibliotek.

  Læs mere
 • 13. januar 2016 Musikkens tilstand på de danske biblioteker – opfordring til en fælles indsats

  Musikområdet i bibliotekssektoren er splittet. Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) har ikke prioriteret området, da man har konkluderet, at ”det mangler modning”. På lokalt plan kasseres der musik både som cd'er og noder i stort omfang uden tanke for, om der er digitale løsninger, der kan erstatte tabet. Og i en del år har diskussionen på det digitale område handlet om at være for eller imod Bibzoom. Tilsyneladende tager ingen entydigt ansvar for områdets status og udvikling. Og det store spørgsmål er: Hvem har tænkt sig at gøre det?

  Læs mere