Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

6

 • 30. juni 2015 Rum efter behov

  Hvad kommer først: Rummet eller behovet? KøgeBibliotekerne har i samarbejde med UiWE gennemført projektet Rum efter behov. Projektet viser, at alle brugere vi har talt med har været i stand til at sætte ord på hvorfor de kom på biblioteket i dag. Projektet viser også, der kan være stor forskel på intentionen med biblioteksbesøget og det der faktisk udspiller sig.

  Læs mere
 • 25. juni 2015 DR Klub Jazz: Nye jazzklubberpå bibliotekerne

  Jazz Danmark, DR og Bibzoom inviterer bibliotekerne til at åbne nye jazzklubber i lokalområdet. Flere biblioteker har allerede meldt sig til etablering af klubberne DR Klub Jazz. Vil I være med?

  Læs mere
 • 25. juni 2015 Samhørighed på musikområdet er nøglen til succes

  Bibliotekerne har alle muligheder for at spille en central rolle i fremtidens musikformidling, men det kræver at vi står sammen.

  Læs mere
 • 24. juni 2015 Ud af bibliotket

  Vi skal ud med den levende historie til folk. Det er ideen bag to Vestegnsbibliotekers nye indsats ”Rebranding” Gülizar Tas fortæller på en `Poetisk pause´ i fængslet og Margit Henriksen fortæller på en `Lysvandring´ i nabokvarteret. Begge dele er blevet en del af deres arbejde på biblioteket siden de for halvandet år siden startede på ”Projekt Rebranding”. Margit og Gülizar har sammen med 3 andre kollegaer lært at fortælle historier af fortæller Anette Skov Friis: ”Det handler om at give kommunens borgere smukke oplevelser med den mundtlige fortælling.” Projekt "Rebranding" er et samarbejde mellem Gadehavebiblioteket i Høje Tåstrup og Hedemarkens bibliotek og medborgercenter i Albertslund.

  Læs mere
 • 03. juni 2015 Gottfrieds store dag

  Hvad kan bibliotekerne gøre for at inddrage ældre medborgere og plejehjemsbeboere? Det giver projektet 'Frederiksbergfortællinger genfortalt’ et bud på. Fire unge forfattere og kunstnere har besøgt fire beboere fra plejehjemmet Dronning Anne-Marie Centret og hørt på deres mange historier fra et langt liv på Frederiksberg, og ud af det er kommet en samling skønlitterære tekster og tegninger, som blev præsenteret på Biblioteket Frederiksberg torsdag d. 16. april. Her var en stor del af plejehjemmets beboere tilstede, og det blev en festlig og livsbekræftende eftermiddag med møder på tværs af generationerne og besøg af en brugergruppe, der ikke sædvanligvis er at finde på biblioteket.

  Læs mere
 • 03. juni 2015 Book-Walk In Randers

  Randers Bibliotek deltog i byens ”Open-by-night” med vores flotte pink og grå bogbus, der ekstraordinært havde en rød løber ud på pladsen i Randers’ centrum. Og her kom på slaget otte en cat-walk, som ikke var en almindelig cat-walk, men selvfølgelig en Book-Walk. Til smægtende Disney-toner valsede en yndig prinsesse frem i gul balkjole, og konferencieren gav et kort rids over de mange prinsesser, der gennem tiden har givet næring til mange romantiske drømme. Musikken blev alvorligere, selveste Gandalf tronede majestætisk frem, og Tolkiens banebrydende univers rulledes frem. En halv snes kendte og meget forskellige helte defilerer denne aften forbi. Efter Book-Walk’en var bogbussen åben for publikum indtil kl. 22, og vi fik denne aften nye lånere. En anderledes måde at formidle på!

  Læs mere
 • 02. juni 2015 Bibliotekssamarbejder i demokratiets tjeneste

  Brønderslev og Frederiksberg. To punkter på danmarkskortet, der knap nok kan synes længere væk fra hinanden – geografisk, kulturelt og socialt. Men betyder det, at vi som biblioteker ikke kan samarbejde på tværs af forskellene? ”Nej da!”, sagde bibliotekarer og ansvarlige for børnearrangementer Christina Helle Kjær (Biblioteket Frederiksberg) og Louise Eltved Krogsgård (Brønderslev Bibliotek) til hinanden, da de indledte det fælles børneteater-projekt Lige Lovlig. På flere planer er projektet et bevis på, hvordan biblioteket stadig har en demokratisk rolle at udfylde i samfundet.

  Læs mere