Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

11

 • 30. november 2015 Hvem har QR-koden til ”Bombningen af den franske skole”?

  52 forventningsfulde stemmer fylder 7. B’s klasselokale på Strandskolen en solrig onsdag morgen. Der er tæt pakket med tasker og cykelhjelme, da 35 elever fra Mosedeskolens sjette årgang ankommer. De er særligt inviteret til at spille de fem spil, som 7. B har arbejdet intensivt med siden februar 2014. En lang arbejdsproces, som har udfordret både elever og lærer, skal stå sin prøve. Der er meget på spil. Og det er 7. B’s elever, der står for det hele.

  Læs mere
 • 27. november 2015 Bibliotekar i P3s Gandhi

  Det er ikke hver dag, at bibliotekarer optræder i mediernes underholdningsprogrammer. Men det skete faktisk den 24. november, hvor en bibliotekar talte om censurerede bøger på bibliotekerne.

  Læs mere
 • 19. november 2015 Innovation Event 2015 var en appelsin i bibliotekets turban

  Biblioteket var så heldige at blive inviteret med til Innovation Event 2015 på Tradium – byens HHX-uddannelse. Studerende arbejdede en hel dag innovativt med bibliotekets udfordring: "Hvordan bliver bibliotekets digitale tilbud til en del af den studerendes hverdag?", og hvor fik vi mange gode, skæve, sjove og vilde ideer. De unge forstår ikke, hvorfor alle bøger ikke er online, og hvorfor der ikke kan ordsøges på bibliotekets hjemmeside. Hvorfor kan bøgerne ikke sendes pr. post, og hvorfor er man ikke oprettet som låner ved studiestart? Hvorfor hedder I noget så kedeligt som bibliotek og bibliotekarer? Det er da støvet? Hvorfor er I ikke på Lectio? Få en masse ideer gratis forærende ved at deltage i Innovation Events på ungdomsuddannelserne. Bare lige et tip til jer fra Randers Bibliotek.

  Læs mere
 • 16. november 2015 Vi skal have fat i de unge

  Vi står over for en udfordring på bibliotekerne i forhold til at fastholde vores brugere – særligt de unge. Det er ærgerligt, at de fremragende elektroniske og gratis tjenester ikke bliver brugt. En løsning kunne være at lade os inspirere af højskolernes kampagne, der gjorde brug af kendtes oplevelser.

  Læs mere
 • 16. november 2015 Det er lysten, der driver værket

  "Kulturambassadørkursuset" på Guldborgsund-bibliotekernes børnebibliotek er et kursus om børnekultur, der henvender sig til mødre med anden etnisk baggrund med børn i førskolealderen.

  Læs mere
 • 09. november 2015 Ydmyge grønlændere og forkælede danskere

  Danmarks biblioteksbrugere kunne lære noget af den tålmodighed, taknemmelighed og respekt for bibliotekarernes faglighed, som man møder på de grønlandske biblioteker. Her har man tillid til bibliotekarernes anbefalinger og går ikke kun efter bestsellerne.

  Læs mere