Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

10

 • 02. november 2015 Odder laver viral bosætningskampagne, der batter

  Odder Kommune vil gerne tiltrække flere børnefamilier. Derfor har vi lavet en kampagne, som går under slogannet ”Odder – det er da ret OK”. Markedsføringen er primært foregået via de sociale medier med små videoer, borgerambassadører og diverse opslag. Kampagnen er allerede effektiv.

  Læs mere
 • 21. oktober 2015 Herning Bibliotekerne hjælper ordblinde gennem studiet

  Herning bibliotekerne er med i et nyt projekt, der skal gøre det nemmere for unge ordblinde at gennemføre studiet. Det giver samtidig biblioteket mulighed for bedre at kunne forstå og imødekomme målgruppens behov.

  Læs mere
 • 20. oktober 2015 Bold, bog og bibliotek – læsefælleskaber i nye relationer

  Hvem læser først? Spørgsmålet er blevet omdrejningspunktet i et stort samarbejde mellem Brønderslev Bibliotek, forældrerådene i seks klasser fordelt på to skoler i Brønderslev Kommune og den lokale fodboldklub, som sammen arbejder på at få læseglæden sparket i mål. Kick-off på hele projektet blev afholdt som et stort arrangement for hele familien, 101 elever mødte op med deres familier til en festlig dag med fokus på nye læsefællesskaber. Projektet er støttet af Kulturstyrelsen, som på baggrund af projekt ”Danmark Læser” nedsatte en lynpulje til at gennemføre læselystprojekter. Projektets formål er at give børn og deres forældre gode fælles oplevelser med bøger, hvilket projektet i dén grad synes at gøre.

  Læs mere
 • 14. oktober 2015 Lad dig inspirere

  På Aars Bibliotek i Vesthimmerland er der flyttet en ny medarbejder ind. En medarbejder, der er til stede på biblioteket 24 timer i døgnet og altid er klar med inspiration og de nyeste anbefalinger til brugerne. Den har intet ansigt eller puls, men et grafisk interface og illustrationer. Vi kender alle en eller flere versioner af forespørgslen: ”kender du en bog, der ligner den her?” eller ”kan du anbefale en god bog?”. Når brugerne kan benytte biblioteket både i den bemandende og den ubemandede åbningstid, så spiller selvbetjeningsløsningerne en central rolle i vores overordnede serviceniveau. Vores nye medarbejder, inspirationsstanderen, er klar til at besvare brugernes forespørgsler, både i den betjente og ubetjente åbningstid.

  Læs mere
 • 14. oktober 2015 Kultur- og SamtaleCafé på Skive Bibliotek

  For et halvt år siden tog Skive Bibliotek initiativ til et offentligt info- og idéudvekslingsmøde med henblik på at starte en "Kultur- og samtalecafé" på biblioteket. Baggrunden var, at biblioteket ønskede at spille en rolle i forbindelse med integrationen af vore flygtninge ved at skabe nogle rammer for, at flygtninge og danskere kunne mødes. Ud af de mange fremmødte nedsattes en styregruppe, og det besluttedes at caféen skulle være åben hver onsdag eftermiddag. Caféaktiviteten har kastet en række integrationsfremmende aktiviteter af sig som fx lektiehjælpsordninger, besøgsven- og kontaktfamilie-ordninger, fællesspisning, kolonihave-projekt mm. Caféen er overordnet set en aktivitet, som biblioteket har givet engagerede borgere medejerskab til, og som samtidig er med til at styrke en positiv integration.

  Læs mere
 • 12. oktober 2015 'Et sekund ad gangen' – et litteraturforløb for femte klasse

  'Et sekund ad gangen' var et litteraturtilbud udarbejdet af Blågårdens Bibliotek til folkeskolernes femte- og sjetteklasse som en del af 'Åben skole'. Konkret har vi afholdt forløbet med tre femteklasser på Nørrebro Park Skole. Intentionen med litteraturtilbuddet var, at vi gennem fiktionen ville åbne op og diskutere aktuelle emner og tage litteraturen med ud i den virkelige verden; tænke udover romanen og måden, hvorpå man arbejder med litteratur i dansktimen. Omdrejningspunktet blev romanen 'Et sekund ad gangen'. Vi ville række ud over bogens handling. Den fiktive historie og dens karakterer skulle perspektiveres og sætte gang i refleksioner hos eleverne ud fra romanens hovedtemaer.

  Læs mere