Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 30. januar 2015 Gratis diasshow til storskærme

  Somme tider ser man tomme storskærme på bibliotekerne. Det er kedeligt, og synd når nu bibliotekerne er så gode udstillingsvinduer. Fotogruppen Compose vil gerne tilbyde bibliotekerne gratis diasshows som kan vises på bibliotekets storskærme når skærmene ikke er optaget af andet – eller fordi det er bedre end hvad man ellers har til rådighed.

  Læs mere
 • 16. januar 2015 Digital guide: Skab engagerende formidling med gamification

  Elementer fra spilverdenen puster liv i biblioteksformidlingen. Hjørring Bibliotekerne, Guldborgsund-bibliotekerne og Aarhus Kommunes Biblioteker har i et fælles projekt (2013-2015) støttet af Kulturstyrelsen været på opdagelse i spilverdenen for at afsøge gamification-potentialet i biblioteks- og kulturformidling, både som et praktisk og strategisk som strategisk redskab. Resultaterne er samlet i en ny digital guide, der indeholder masser af input og inspiration til, hvordan du kan bruge gamification i den daglige kulturformidling. Guiden sendes ud på mail til alle interesserede i et forløb over syv uger.

  Læs mere
 • 15. januar 2015 Besøg af vild, klog og dyb leg

  I et hjørne svinger en dreng sig på en gynge i et stillads. Længere inde i rummet lyder der dæmpede stemmer fra en skovhule. Ovre mod skrankerne leger far og søn med en høj puttekasse. Sådan cirka har lege udfoldet sig i efteråret på Hinnerup - og Kolding biblioteker. Det er Børnekulissens sanse-udstilling ”Hist & Her”, der har været på besøg. Læs hvad bibliotekarer i Hinnerup og Kolding oplever at udstillinger som ”Hist og Her” kan: forandre rummet, indbyde til nye lege, bryde hverdagen for børn og voksne og være en del af et dannelsesprojekt.

  Læs mere
 • 12. januar 2015 Litteratur på farten – hvor du mindst venter det

  I efteråret 2014 sendte Aalborg Bibliotekerne to bogcaféhold med forfatter, musiker og fortællere på turné i Region Nordjylland til så vidt forskellige steder som byrådssale, McDonald´s og en motorcykelklub. Projektet blev til i et samarbejde mellem alle de nordjyske biblioteker og Region Nordjyllands Kulturpulje KulturKANten. Formålet var at formidle litteratur på en ny og anderledes måde – på steder, hvor man mindst venter det - ud til en større del af borgerne end dem, der sædvanligvis benytter bibliotekernes kulturelle tilbud og aktiviteter. Temaerne var Magten og Tilbageblik - groft sagt et specielt henvendt til mænd og et der appellerer bredt. Med os havde vi Kurt Kragh, tidligere chef i Rejseholdet og Jens Blendstrup, der læste højt fra sine Luskefisefortællinger.

  Læs mere
 • 12. januar 2015 Borgernes bibliotek

  Tæt dialog med borgerne og et bevidst forsøg på at skubbe grænserne for hvordan et bibliotek kan se ud, har skabt forandringer i Esbjerg. Personalet føler sig fagligt udfordret – på den gode måde.

  Læs mere
 • 07. januar 2015 Kulturelt LæringsCenter Viborg - et samarbejde på tværs

  Få besøg af en forfatter, få opskriften på skidne æg til påske, lær om hedeopdyrkning i Kongenshus Mindepark eller geologien omkring Mønsted Kalkgruber. Der er mange kulturelle læringstilbud, som man ikke finder, hvis man ikke kender dem i forvejen. Det er udgangspunktet for initiativet Kulturelt LæringsCenter Viborg, en platform, der samler aktuelle tilbud, så de bliver brugt – også fra de små aktører. Den digitale platform, KLC Viborg, er til for 0-18 årige og deres pædagoger og lærere. Den er et samarbejde på tværs mellem biblioteket og skolebiblioteket.

  Læs mere