Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2015

 • 17. december 2015 Småt Brændbart – Et projekt om biblioteker på ”kanten”

  Jung, den schweiziske psykiater, skulle engang have sagt: ”Tillykke, du har fået en krise”. Pointen var, at det er igennem krisen, at forandringen og mulighederne kan ske. Politiken skrev for nyligt, at ”De danske folkebiblioteker er i identitetskrise”: Folkebibliotekerne er ved at miste orienteringen efter mange års konstante besparelser samtidig med, at kommunernes samlede kulturbudgetter stort set har været uforandrede. Dertil skal lægges, at en række strukturer og medievaner i disse år ændres markant. Projekt ”Småt Brændbart – Biblioteket på kanten” udfordrer måske nok folkebibliotekets traditionelle kerneopgaver – ikke fordi vi har tabt orienteringen – men fordi der er et stærkt behov for at nytænke folkebibliotekets lokale opgave og funktion i Danmarks yderområder.

  Læs mere
 • 17. december 2015 Tværfagligt samarbejde mellem socialpædagogiske institutioner og Randers Bibliotek

  En beretning om, hvordan man opdyrker et godt samarbejde på tværs af de kommunale søjler. Vi var på Randers Bibliotek i den gunstige situation, at tre socialpædagogiske institutioner ønskede et samarbejde med os. De oplevede, at familier i sårbare situationer ikke bruger biblioteket ret meget. Det ville de gerne ændre på. Samtidig var de nysgerrige efter at undersøge, hvordan vi tværfagligt kan berige hinanden. Vi er nu endt ud med at have et godt samarbejde og har grobund for mange gode samarbejder i fremtiden. Derfor vil vi gerne dele vores oplevelser og erfaringer med jer, der tænker på at springe ud i det dybe vand og lave et mere forpligtende samarbejde med andre kommunale institutioner.

  Læs mere
 • 16. december 2015 Sådan øger man udlånet af begynderlæsebøger

  Begynderlæsning er vigtig. Det kan alle blive enige om. Bibliotekernes samarbejde med skolerne er en oplagt mulighed for at være med til at skabe den bund, der skal sikre, at så mange børn som muligt får knækket læsekoden og opdager læselysten.

  Læs mere
 • 04. december 2015 Ind i det arabiske

  Gennem fortælling, sprog og musik arbejdede eleverne fra Nørrebro Park Skole med den arabiske kulturhistorie. Udgangspunktet var den klassiske, arabiske eventyrfortælling ”De misundelige søstre ” fra 1001 nats eventyr.

  Læs mere
 • 03. december 2015 Musikken viser vej til det digitale bibliotek

  Vi befinder os i en turbulent tid, hvor biblioteket for alvor skal tage stilling til sin rolle i fremtiden. Udlånet af fysiske materialer falder voldsomt, og musikken er området, hvor det lige nu går stærkest. Men snart kommer turen til litteraturen.

  Læs mere
 • 01. december 2015 Med fremtiden i fokus: Demokratiet skal rage de unge!

  Hjørring Bibliotekerne har, med støtte fra Kulturstyrelsen, igangsat projektet og læringsforløbet "Demokrati – hvad rager det mig?". Målet er gennem undervisning og udfordrende events at engagere og motivere; de unge skal få lyst til at involvere sig i det danske demokrati! I samspil med undervisningssektoren vil biblioteket skabe et solidt fundament for vidensdeling med fokus på demokrati og samfundsrelevante diskussioner. Visionen er klar: Demokratiet skal og bør vedkomme os alle – også de unge. "Demokrati – hvad rager det mig?" kombinerer undervisning og alternative formidlingsformer med brugerdrevne processer. De studerende har adgang til alle de faciliteter, Hjørring Bibliotekerne rummer, og får med projektstøtte mulighed for at skabe attraktive aktiviteter for og med de unge selv.

  Læs mere
 • 30. november 2015 Hvem har QR-koden til ”Bombningen af den franske skole”?

  52 forventningsfulde stemmer fylder 7. B’s klasselokale på Strandskolen en solrig onsdag morgen. Der er tæt pakket med tasker og cykelhjelme, da 35 elever fra Mosedeskolens sjette årgang ankommer. De er særligt inviteret til at spille de fem spil, som 7. B har arbejdet intensivt med siden februar 2014. En lang arbejdsproces, som har udfordret både elever og lærer, skal stå sin prøve. Der er meget på spil. Og det er 7. B’s elever, der står for det hele.

  Læs mere
 • 27. november 2015 Bibliotekar i P3s Gandhi

  Det er ikke hver dag, at bibliotekarer optræder i mediernes underholdningsprogrammer. Men det skete faktisk den 24. november, hvor en bibliotekar talte om censurerede bøger på bibliotekerne.

  Læs mere