Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

6

 • 26. juni 2014 Sydslesvig – vi gør Danmark lidt større!

  Kendskabet til det danske mindretal i Sydslesvig – syd for den dansk-tyske grænse i Sønderjylland - er faldet markant de seneste årtier. For en stund har markeringen af 150-året for det store slag på Dybbøl i 1864 fået løftet lidt af tågesløret. Og den stort anlagte dramaserie fra DR om 1864, som kommer til efteråret vil utvivlsomt vække noget interesse. Men generelt står det skidt til – især blandt de yngre generationer. Og det er en skam. Det danske mindretal i Sydslesvig lever i bedste velgående og dansk kultur er en meget eftertragtet vare – også i den tyske flertalsbefolkning.

  Læs mere
 • 26. juni 2014 Da børnene erobrede biblioteket

  Kultur Østebro har givet 5V fra Kildevældsskolen nye muligheder for at relatere til den kunst, arkitektur og formgivning, der omgiver dem i deres dagligdag. Eleverne har deltaget i et kreativt forløb, hvor de har været med til at udvikle det kulturelle rum og visuelle udtryk i børnebiblioteket på Øbro Jagtvej Bibliotek. Resultatet af den tætte dialog mellem de unge og kunstnerne har været, at en ny "Cirkusplads for lopper" er blevet skabt.

  Læs mere
 • 18. juni 2014 To cykler og en guitar gav solid pressedækning og kontakt til byens borgere. Tour de Midtby 2014 – ”prologen” 12. juni med Jørgen L & Peter E fra Randers Bibliotek

  På en idékonference på Randers Bibliotek talte vi om, at biblioteket da skal komme, hvor folk er. Og en varm sommerdag er randrusianerne og de, der ligner, på gader og stræder og på Randers’ fælles plæne: Justesens Plæne ved Gudenåen. Idéen var at fylde bibliotekets agtværdige budcykel med et repræsentativt udbud af materialer samt personale, der kunne formidle vores mange tilbud – især de, der kan bruges overalt: Bruge biblioteket via smartphone, tablet, laptop. Det skulle prøves af i praksis; en dejlig torsdag i juni blev valgt.

  Læs mere
 • 11. juni 2014 Fransk Salon på Dalum Bibliotek

  Frankrig i alle afskygninger er blevet et hit i Dalum, en forstad til Odense! Året rundt, på nær juli måned, byder vi indenfor til franske læsekredse og kulturelle arrangementer. Alt i alt kaster Fransk Salon ca. 2000 besøg af sig om året, og det koster forholdsvis lidt i timer og økonomi. Det var der vist ingen, der havde regnet med, da jeg i 2010 ville være Salonnière og lave en fransk læsekreds i Dalum. Fransk Salon består i dag af to forskellige ting, der dog hænger sammen. Primært er der 6 læsekredse (samt en spansk), hvor deltagerne er delt ind i faste grupper, der hver anden uge mødes omkring fransk litteratur. Dertil kommer aftenarrangementerne, der har fransk sprog, kultur og historie som omdrejningspunkt.

  Læs mere