Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

4

 • 22. april 2014 Om ytringsfrihed, handicap og menneskerettigheder

  Tak til dette forum, som – bl.a.- er et væsentligt bidrag til ytringsfriheden. En flot idé, en mellemting mellem et trykt og et internet-magasin. Jeg har uden held forsøgt at give idéen videre til Amnesty International, da jeg ikke kunne få optaget et indlæg om handicappedes menneskerettigheder hos den forening, som hævder at forsvare alle menneskerettigheder, herunder ytringsfriheden. En af flere begrundelser for afslag var, at foreningens blad ligger fremme på landets biblioteker! Det fandt jeg ganske enkelt tragikomisk. Som gammel bibliotekar med en fortid på læsesalen i KKB husker jeg, at vi lagde stor vægt på, at alle synspunkter var repræsenteret i valget af tidsskrifter – også de mere provokerende.

  Læs mere
 • 22. april 2014 UNG-TIL-UNG FORMIDLING - inspiration til samarbejde med små, kreative aktører, der giver liv på biblioteket!

  Da Biblioteket Frederiksberg og Københavns Hovedbibliotek slog kræfterne sammen med Hygge Factory i foråret 2012, var det med det erklærede formål at ”udvikle en model, hvor unge formidler kunst og kultur skabt af unge til andre unge”. Vi ville udfordre unge til at eksperimentere med en af bibliotekets kerneydelser: Formidling. Resultatet kan ses i inspirationsbogen ”Ung-til-ung Formidling” - inspiration til samarbejde med små, kreative aktører, der giver liv på biblioteket!”.

  Læs mere
 • 08. april 2014 Findes der ægte prinsesser i Hjørring?

  Hvad sker der, når seks børnebibliotekarer sætter sig selv i spil og beslutter at formidle eventyrbøgernes indhold for børnehavebørn gennem fortælling, leg og opgaver? Ja, i Hjørring fik både børn og bibliotekarer en oplevelse ud over det sædvanlige og de gode, gamle eventyr blev støvet af rundt om i børnehaver og på børneværelser.

  Læs mere
 • 07. april 2014 Hvem tæller med?

  Inklusion er på alles læber i forhold til folkeskolereformen og nytænkning i daginstitutionerne, men hvad med bibliotekerne? Denne artikel er et indspark i debatten om bibliotekernes rolle i de inkluderende fællesskaber børns liv foregår i. Selvsagt mener vi på Brønderslev Bibliotek, at biblioteket spiller en afgørende rolle i fællesskabet omkring børns udvikling, trivsel og læring. Børns liv deler sig mellem institution, fritid og hjemmeliv og biblioteket er et af de steder, der berører begge flader. Skolerne og daginstitutionerne bruger os i hverdagen til besøg, låne bøger, se teater og bruge os til opgaver, emneuger osv. Familierne er en oplagt målgruppe på biblioteket, de låner spil, film, bøger og bruger teatertilbud og biblioteket som et sted at være og lege.

  Læs mere
 • 04. april 2014 Betal - nu med mobil

  Til betaling af bøder, erstatninger og køb af print kan biblioteksbrugere i Herning og Silkeborg frem over bruge smartphone. Via et projekt støttet af Kulturstyrelsen, har bibliotekerne udviklet en service, som gør det nemmere og smartere at betale på biblioteket. Sammen med Cordura, som har programmeret software og teknologi, er løsningen nu klar til at blive lanceret på de to biblioteker. Løsningen hedder BibPay og vil rationalisere bibliotekets arbejde med betalinger, samtidig med det kan ses som et plugin til det selvbetjente åbne bibliotek. Næsten 2/3 af vores brugere er i dag i besiddelse af en smartphone. Med den i hånden kan bibliotekerne nu igen byde sig til med en service der gælder 24/7.

  Læs mere