Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

3

 • 26. marts 2014 Preusserne kommer - Gps-skattejagt med biblioteket

  Denne artikel handler om geocaching med Koldingbibliotekerne som facilitator, eventmager, vært og formidler i byrummet. Vi har fået god feedback på bibliotekets brug af geocaching.

  Læs mere
 • 11. marts 2014 Drømmeholdet - rollemodellen og bibliotekaren rykker ud

  Kan vi på bibliotekerne få kontakt til unge mennesker, som ikke har gode læsefærdigheder, og som har fravalgt læsning? Kan vi vække og stimulere disse unges lyst til at læse og dermed støtte dem i deres uddannelse og læring? Kan vi skabe og fastholde en positiv relation til biblioteket? Med projektet ”Drømmeholdet – rollemodellen og bibliotekaren rykker ud” har 4 biblioteker på Vestegnen samarbejdet om at nå læsesvage unge med et særligt tilpasset introduktionsforløb, der har taget udgangspunkt i de unge selv – i deres drømme og interesser – og som har haft fokus på den lystbetonede læsning. Projektet er gennemført af Albertslund Bibliotek, Glostrup Bibliotek, Hvidovre Bibliotekerne og Rødovre Bibliotek og har fået støtte fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.

  Læs mere
 • 10. marts 2014 Lysende blæksprutter, fisk med store munde - og andre dybhavsvæsner fra Nordatlanten

  Hvad har dybhavsvæsner fra Nordatlanten med biblioteker at gore?! Læs artiklen om 3 biologers forskningsarbejde og deres engagerede formidling i ord og billeder via flot formidlet foredrag og fantastisk fascinerende fotoudstilling – et både form- og indholdsmæssigt tilbud, der passer ind i bibliotekernes kerneydelser. Læs om et par sammenhængende arrangementer på Hjørring Bibliotek

  Læs mere
 • 07. marts 2014 Hvordan laver man en legetøjsmesse?

  I efteråret 2012 afholdt HvidovreBibliotekerne en velbesøgt legetøjsmesse. Efterfølgende har der været stor interesse for, hvordan man afholder en sådan messe, så derfor har jeg sammen med Mette Joy Tew (Udvikler på børn- og ungeområdet ) udarbejdet en pixibog med vores erfaringer og råd og vink til, hvordan man laver en succesfuld legetøjsmesse. Vi håber pixibogen giver andre lyst til selv at afholde messer, hvor børn leger på kryds og tværs, og hvor alle deltagere får en spændende og oplevelsesrig dag. God fornøjelse!

  Læs mere
 • 06. marts 2014 GuitarLab – ”Nye toner” i formidlingen på Roskilde bibliotek

  GuitarLab er et arrangement, som udover at yde førstehjælp til de besøgendes instrumenter, også har til formål at være et nyt og spændende tilbud og bud på, hvad det moderne folkebibliotek kan tilbyde. Som formidlingstiltag skulle det gerne være med til at skabe interesse for biblioteket samt fokus på alle øvrige tilbud. I mit daglige arbejde med formidling og lånerkontakt, tænkte jeg netop på om den private kompetencer inden for guitarreparationer, evt. kunne bruges som et tilbud til lånerne og som et middel til at promovere vores bibliotek. Jeg har ofte tænkt på, at der generelt er en masse spændende ressourcer at trække på, hvis man inddrager den enkelte ansattes kompetencer i formidlingen. Det kan ofte give plads til nye idéer der kan bruges til nye og spændende formidlingstiltag.

  Læs mere
 • 04. marts 2014 Plasterpigen. Eksponering af Bogstartpakken, et projekt i Gellerup

  Et ønske om at forny formidlingen af bogstartspakker til de 3-årige resulterede i et samarbejde mellem Birthe Birkebæk og Gellerup Bibliotek. Institutionerne blev inviteret ned på biblioteket, her deltog børnene i tre workshops, hvor de skulle producere plastre til Plasterpigen, en to meter høj figur, der hang på biblioteket. "Plasterpigen" af Annette Bjørg Koeller, var en del af Bogstartpakken i 2013 og blev nu givet til børnene som en ekstra gave. Før børnene skulle arbejde med plastrene, fik de fortalt bogens handling og der blev sunget en plasterpigesang. På den måde blev bogen gjort konkret for børnene og dermed nemmere at forstå. I anledning af Børnekulturfestivalen i Globus1 uge 7 holdt Gellerup Bibliotek åbne workshops med Plasterpigen.

  Læs mere
 • 03. marts 2014 Hjælp til IT-Cafeen

  Kender du det, at der bliver installeret toolbars og andet crapware, når du opdaterer Java, Flash eller Adobe Reader? – Og måske kender du også de problemer. som uøvede PC-brugere har med selv at opdatere eller installere gratisprogrammer og plugins, fordi der under installationen kommer alverdens dialogbokse og spørger om ting, brugerne ikke kan gennemskue?

  Læs mere