Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2

 • 27. februar 2014 Tanker fra en nyuddannet

  Hvad er det egentlig vi gerne vil? Drømmejob og tilpasning er to koncepter, der ved første øjekast ikke flyder særligt naturligt sammen. Alligevel er det noget vi ganske ofte støder på i bibliotekernes mikro-samfund. Som nyuddannet kommer vi fra skolen med kyse og smækbukser, og finder ud af, at vi skal lege med de voksne, der har andre spilleregler. Bananen moses ikke for mig, jeg skal tvært imod selv plukke den! Vi kommer fra en selvfiksering på os selv og vores interesser, og udsættes for et mindre kulturchok når friheden indskrænkes og fokus plantes anderledes og mere præcist på servicering og arrangementer. Hvad jeg ville, ændrede sig drastisk fra mine håb under uddannelsen, til noget jeg skal definere og opdage på ny.

  Læs mere
 • 25. februar 2014 [DYRK!ditbibliotek]

  Vi vil fortælle om udviklingsprojektet [DYRK!ditbibliotek]. Et projekt, hvor vi under overskriften bæredygtighed, biblioteker tæt sammen med unge, for at lære noget om hinanden, om dannelse i fremtiden og for at øve os i at få konkret, erfaret viden om det bæredygtige liv. Vi låner jord ud, vi låner bier ud, vi låner river og haveslanger ud, vi graver sammen, bygger højbede, byg-ger mødesteder af genbrugstræ, bygger vægge til unges udtryk, bygger broer, bygger relationer, laver mad sammen, snakker, strikker, bytter og lytter. Vi vil også fortælle om, hvorfor projektet er nødvendigt, om hvad vi har gjort og lært og hvilken betydning, vi håber, den læring kan få for biblioteket som fælles platform for dannelse: Biblioteket som verbum.

  Læs mere
 • 05. februar 2014 Frivillige bogvenner flytter biblioteket hjem til ældre lånere

  Nyt initiativ giver ekstra service fra biblioteket til ældre lånere i København. Kultur Østerbro har stor succes med et nyt frivillighedsprojekt. De frivillige bogvenner kommer på besøg hos ældre lånere og medbringer materialer fra biblioteket.

  Læs mere