Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

1

 • 30. januar 2014 Kuratering er det nye sort

  Et nyt ord er begyndt at dukke op, og jeg synes, at jeg hører det hele tiden. Hvis du vil være med på noderne, så gælder det om at flette "kuratering" ind i din samtale med kolleger fra nu af. Det er det, vi alle taler om. Min påstand er, at vi gør det uden helt at vide, hvad vi mener. Lidt ligesom at vi bruger ordet formidling så meget, at det på en måde er blevet forfladiget og tomt, for hvad mener vi egentlig? I bibliotekerne ved vi en masse om vores materialer. Vi kan materialepleje og vende forsider frem, hvis der altså er plads på hylderne for de bøger, der skal stå med ryggen ud af...

  Læs mere
 • 24. januar 2014 Level up - på biblioteket

  Udviklingen af spillet ”Det hemmelige bibliotek” er resultatet af projekt ”Haps en apps - en kerneydelse til gamergenerationen”. Formålet med at udvikle et spil til bibliotekerne er at forny biblioteksintroduktionen ved hjælp af gamification. Biblioteksintroduktionen er en central aktivitet, fordi der her skabes kontakten med næste generation af biblioteksbrugere - de digitalt indfødte. Det stiller nye krav til mødet, og derfor afprøver projektet spil og gamification som motivationsskabende værktøj. Gamification spås en stor fremtid i både den offentlige og private sektor de kommende år, så det er værd at blive bekendt med. Artiklen introducerer derfor gamificationbegrebet og deler en række erfaringer og viden om emnet.

  Læs mere
 • 13. januar 2014 Syng nye sange sammen

  Kolding Bibliotek og Kolding Sangens By – en arrangementsgruppe, der de seneste 15 år har lavet fællessangarrangementer i Kolding - har bedt forfatterne Iben Krogsdal og Niels Brunse samt komponisterne Erik Sommer og Erling Lindgren om at skrive 12 nye danske årstidssange. Sangene uropføres i perioden september 2013 – august 2014 af borgerne i Kolding på Kolding Bibliotek under overskriften ’Månedens Sang – 12 nye danske årstidssange’.

  Læs mere