Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

9

 • 18. september 2013 Brevstemmer på Brønderslev Bibliotek

  På Brønderslev Bibliotek vil der til det kommende kommunal – og regionsvalg være muligt at brevstemme på kommunens tre biblioteker samt i bogbussen. Det betyder at borgerne vil få en kraftig forøgelse på deres muligheder for at stemme til valget, idet biblioteket har de lange åbningstider samt bogbussen, som når alle kommunens landområder. Det er første gang borgerne har mulighed for at brevstemme på Brønderslev Bibliotek.

  Læs mere
 • 14. september 2013 Skab forandring og innovation med Idéhuse og bibliotekskoncept

  Folkebiblioteket står over for store forandringer, og der er god grund til at sætte fokus på forandrings- og innovationsprocesser, hvis det skal lykkes. Men hvordan designer man egentlig en forandrings- og innovationsproces? Hvor skal man starte, hvis der i organisationen ikke er en stor fortrolighed med en lang række af de metoder og teknikker, der skaber ”den gode proces”? Vesthimmerlands Biblioteker har ved hjælp af Idéhuse – og i samarbejde med Aarhus Universitet samt to specialestuderende fra IVA – arbejdet med en forandrings- og innovationsproces siden februar. Idéhuset er en brugbar model for mange biblioteker til at skabe forandring og innovation i form af udvikling af et bibliotekskoncept.

  Læs mere
 • 12. september 2013 Følg i Jussis fodspor

  Uhyggelig spændende er temaet for det projekt ”I Jussis fodspor” der d. 9/9 blev sat i gang på Psykiatrisk sygehus i Brønderslev. Projektet har fået sit navn fra byens kendte krimiforfatter, der venligst har lagt navn til et storstilet kulturprojekt som samler hele kommunen i et uhyggeligt spændende efterår. Det hele startede der, hvor Jussi Adler- Olsen boede med sin familie som barn, idet hans far var overlæge på sygehuset. Aftenen på Psykiatrisk Sygehus samlede borgere fra hele kommunen, som ville høre mere om projektet og et interview vist på storskærm med Jussi Adler-Olsen som havde ladet sig interviewe til lejligheden.

  Læs mere
 • 06. september 2013 Brugerne i fokus "Et Campusbibliotek flyttede ind, er du flyttet med?"

  I 2013 deltog jeg i et Innovationsagent-forløb i VIA-bibliotekerne, et forløb med afsæt i brugerdreven udvikling og innovation støttet af Center for Kompetenceudvikling. Et kursusforløb med læsning, teori og undervisning og hvor teori, undersøgelsesmetoder og facilitatorroller skulle afprøves lokalt i egne projekter med brugerne i fokus. Spændende med brugerperspektiv!Hvad skulle så være mit fokus? I 2011 fusionerede Pædagoguddannelsen og Sygeplejerskeuddannelsernes biblioteker. Vi flyttede i et splinternyt Campus og byggede et bibliotek op fra grunden. Det var helt oplagt at tage fat her. Hvad synes brugerne om deres nye bibliotek? Er vi sluppet godt fra det? Bruger de studerende deres bibliotek og dets ressourcer? Er de tilfredse? Skal vi hive i nødbremsen eller fortsætte den gode stil?

  Læs mere
 • 06. september 2013 BIBZOOM - HVAD ER DER SKET I 2013?

  Status over redaktionelle indsatsområder i Bibzoom i den første del af 2013.

  Læs mere
 • 03. september 2013 Husforfatter på biblioteket

  Det er ikke alle biblioteker forundt at have en husforfatter. Men på Furesø Bibliotekerne har vi været så heldige at få den lokalt bosiddende forfatter, Camille Blomst, i løntilskudsjob. Og aftalen er netop blevet forlænget med et halvt år, hvilket måske siger lidt om den gave, det er for biblioteket at have sin helt egen husforfatter.

  Læs mere