Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

7

 • 30. juli 2013 Personalisering 2.0 - seminar på Biblioteket Frederiksberg

  Hvorfor kan et besøg på dit lokale biblioteks hjemmeside ikke være en guldgrube af skræddersyet indhold nøje udvalgt til dig? Efter et spændende personaliseringsseminar på Biblioteket Frederiksberg den 20. juni blev de første spadestik taget til at realisere den idé.

  Læs mere
 • 19. juli 2013 Vamdrup Bibliotek fælder skilteskoven

  Vamdrup Bibliotek har netop gennemgået en større renovering. En del af den har bestået i at redesigne rum, indretning og skiltning ud fra principperne i wayfinding. Det har resulteret i lyse, indbydende og overskuelige lokaler, hvor indretning og skiltning arbejder sammen om at gøre det nemt for brugerne at orientere sig, lade sig inspirere og finde rundt.

  Læs mere
 • 17. juli 2013 Cupcakes, Minecraft, Justin Bieber, lektier, venner, sport, YouTube, FB, klubben, One Direction, familie, Ultra, biografen, Instagram, biblioteket…

  Det var bare nogle af de 252 svar, vi fik i foråret, da vi sms’ede med 30 børn fra to 5.klasser i forbindelse med vores projekt ”Digi-tweens”. Målet var at lære mere om tweens og deres hverdag og finde ud af, hvad der interesserer dem lige nu, for bedre at kunne målrette vores tilbud og arrangementer til dem på Fredensborg Bibliotekerne.

  Læs mere
 • 13. juli 2013 Job i Norden

  Mens arbejdsløsheden for Bibliotekarer og Cand.scient.bibl'er i Danmark er en stadig udfordring, er Norge et anbefalelsesværdigt sted for specielt kandidater at søge hen. Norge søger i stigende grad cand.scient.bibl eller bibliotekarer med lignende uddannelse og i den forbindelse er danske Cand.scient.bibl'er i høj kurs.

  Læs mere
 • 10. juli 2013 "Søren Kierkegaard - et Kærlighedsmysterie" - og om tværmedial mangfoldighedsformidling

  Søren Kierkegaard er eksemplet på en stor internationalt kendt forfatter, som alle kender, men kun få har læst. Forfatterskabet synes vanskeligt tilgængeligt for mange, men gøres aktuelt og engagerende ved hjælp af forskellige nye medier og teknologier, der danner fundamentet i formidlingen af centrale, Kierkegard’ske temaer i et nutidigt kærlighedsdrama. Der benyttes bl.a. spilbaseret augmented reality, videomediet, ibook, p-bog og en facebook side. ”Søren Kierkegaard – et Kærlighedsmysterie” er et formidlingsprojekt ved Koldingbibliotekerne, hvor der er blevet arbejdet med at udvikle en model for tværmedial mangfoldighedsformidling: formidling på tværs af flere forskellige medier for at nå flere og nye målgrupper.

  Læs mere
 • 05. juli 2013 Ingen er født til at kunne det her…

  Brønderslev Bibliotek har nu i et år haft fokus på at hjælpe ældre i eget hjem med at blive klar til den digitale verden. Biblioteket er støttet af Social- og Integrationsministeriets pulje ”Klar til den digitale verden – styrkelse af ældres digitale færdigheder” i et fireårigt projekt, som kører frem til 2016. Tilbuddet er speciel rettet til de borgere, der på grund af manglende mobilitet eller andre forhold, ikke er i stand til at deltage i de eksisterende undervisningstilbud. Projektet er forankret ved Biblioteket, men hjertet i det hele er de 8 frivillige IT-vejledere. Derudover er projektet et samarbejde med borgerservice og kommunens ældrekonsulenter. Det er besluttet, at kontakten til det offentlige fra 2015 skal ske via internettet, og tiden til at gøre alle borgere klar er derfor nu.

  Læs mere
 • 03. juli 2013 Timing giver succes

  ”Timing giver succes” På Aabenraa Bibliotek har vi i mange år haft gymnasielever på besøg. De sidste år op til dansk/historieopgaven. Aabenraa Statsskole er ved at gennemføre et forsøg, hvor eleverne før sommerferien får deres problemformulering på plads, og de afleverer opgaven i starten af september. Det blev aftalt, at biblioteksbesøget skulle placeres centralt i forhold til problemformuleringen. Det betød, at eleverne fik deres ”dosis” bibliotek om morgenen, og de havde resten af dagen til at finde litteratur og arbejde videre. Vi oplevede meget motiverede elever, og til vores overraskelse gav de sig tid på biblioteket. En god model som vi håber fortsætter. Anne Grete Jacobsen og Betty Dall, Aabenraa Bibliotekerne

  Læs mere