Gå til sidens indhold
27. juni 2013 Af Pernille Saul

TURISTLÅNERKORT

Denne sommer har Guldborgsund-bibliotekerne introduceret et nyt tiltag, som henvender sig til de mange besøgende turister i Guldborgsund kommune – TURISTLÅNERKORTET. Det er et midlertidig lånerkort, som udleveres uden for Guldborgsund-bibliotekerne betjente åbningstid, og som mellem kl. 7-22 giver turisterne adgang til alle mulighederne på de selvbetjente biblioteker: Hjemlån af bøger, ugeblade, film, spil, musik, brug af trådløst netværk, pc og printer. Turistlånerkortet sker i et samarbejde mellem SAKSKØBING BØGER & PAPIR, SAKSKØBING CAMPING, MARIELYST TURISTBUREAU, NYSTED STRAND CAMPING, HAVNEKONTORET NYSTED HAVN, & HAVNEKONTORET I STUBBEKØBING som står for udleveringen af det midlertidige lånerkort. Turistlånerkortet kan selvfølgelig også benyttes af vores mange udenlandske turister.

Fire af vores fem selvbetjente biblioteker er placeret i områder, hvor vi hvert år har mange turister, Nysted, Stubbekøbing, Marielyst og Sakskøbing, og vi vil meget gerne give turisterne mulighed for at bruge vores selvbetjente biblioteker uden først at skulle møde op i den betjente åbningstid og blive registrerede som lånere.

Vi kontaktede derfor steder i de pågældende lokalområder, hvor turisterne traditionelt henvender sig og som har dagligt har længe åbent – turistkontorer, campingpladser, havnekontorer og en enkelt boghandler, og spurgte om de ville indgå i et samarbejde med Guldborgsund-bibliotekerne omkring udlevering af lånerkort til turister. De skulle stå for at få forevist legitimation, udlevere lånerkort med tilhørende trykt information om adgang til det selvbetjente bibliotek, det trådløse netværk og låneregler og efterfølgende indsende en kopi af den foreviste legitimation til en ansvarlig på hovedbiblioteket. Alle svarede ubetinget JA.

Konceptet går i sin enkelhed ud på, at vi på forhånd opretter en række lånere, turist 1, 2, 3, osv. med lånerkort og pinkode i lånerregisteret og på selve lånerkortet med vandfast tusch noterer turist 1, 2, 3, osv. Hvert udleveringsted får udleveret et antal mapper, som hver indeholder et lånerkort med tilhørende pinkode, informationsfoldere på dansk, engelsk og tysk omkring adgang til det selvbetjente bibliotek, WiFi og låneregler.

Herudover får hvert udleveringsted udleveret et tilsvarende antal blanketter og frankerede svarkuverter samt markedsføringsmaterialer i form af plakater og foldere på engelsk, tysk og dansk. Hver gang turistbureauet, havnekontoret eller campingpladsen udleverer et turistlånerkort, skal de udfylde blanketten med oplysninger om turistens navn, adresse og cpr-nummer, samt hvilken legitimation, de har fået forevist. Udlændinge har ikke cpr-nummer, men skal forevise pas eller tilsvarende legitimation. Blanketten returneres efterfølgende i den frankerede svarkuvert til hovedbiblioteket, hvor lånerregisteret opdateres med de korrekte data. Turistlånerkortet er midlertidigt og slettes 30 dage efter udlevering, hvis alle lån er afleverede.

Turistlånerkortet blev lanceret midt i juni og allerede dagen efter blev det første turistlånerkort udleveret. Vi håber, at rigtig mange turister vil tage imod vores nye tilbud. Vi er i hvert fald glade for at kunne stille vores biblioteker til rådighed for såvel udenlandske som danske turister.