Gå til sidens indhold
27. juni 2013 Af Poul Flou Pedersen

Kærlighed på biblioteket i ny film

I sidste uge havde filmen ’Hjertets hvisken’ dansk premiere, og den vil især varme ethvert bibliotekarhjerte! Det er nemlig biblioteket, der er omdrejningspunktet for den fine kærlighedshistorie, der bliver fortalt i filmen. Hovedpersonen er den 13-14 årige pige, Shizuku, der elsker at læse, og hun låner den ene bog efter den anden på biblioteket. Shizukus far er bibliotekar og har på sit arbejde travlt med at indføre et elektronisk udlånssystem, som Shizuku dog slet ikke ser som noget fremskridt. For så vil man ikke længere bruge kort i bøgerne, hvorpå de tidligere låneres navne er anført.Shizuku har nemlig opdaget, at en dreng, hun ikke kender, har lånt helt de samme bøger som hende selv, og hun drømmer om at lære ham at kende.

Det er altid en stor oplevelse at se de japanske tegnefilm, som Hayao Miyazaki fra Studio Ghibli er involveret i. I sidste uge havde filmen ’Hjertets hvisken’ dansk premiere, og den vil især varme ethvert bibliotekarhjerte! Det er nemlig biblioteket, der er omdrejningspunktet for den fine kærlighedshistorie, der bliver fortalt i filmen.

Hovedpersonen er den 13-14 årige pige, Shizuku, der elsker at læse, og hun låner den ene bog efter den anden på biblioteket. Shizukus far er bibliotekar og har på arbejdet travlt med at indføre et elektronisk udlånssystem, som Shizuku dog slet ikke ser som noget fremskridt. For så vil man ikke længere bruge kort i bøgerne, hvorpå de tidligere låneres navne er anført. Shizuku har nemlig opdaget, at en dreng, hun ikke kender, har lånt helt de samme bøger som hende selv, og hun drømmer om at lære ham at kende. Gå endelig selv ind og se den dejlige film om at blive voksen og lære at tro på sig selv.