Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2

 • 28. februar 2013 Det mobile lånerkort

  Som de første i Danmark introducerer Silkeborg Bibliotekerne Det mobile lånerkort som ny digital serviceydelse til glæde for de mange brugere som har efterlyst flere services til mobiltelefonen.

  Læs mere
 • 22. februar 2013 Indholdskanalen 2.0 afholder workshop

  Den 7. marts afholder projekt Indholdskanalen 2.0 en workshop på Odense Centralbibliotek hvor deltagerne kan blive præsenteret for systemet og lære at benytte det.

  Læs mere
 • 21. februar 2013 Konference om formidling af nye litteraturformer med internationale oplægsholdere

  I to år har projektet Litteraturen finder sted undersøgt og eksperimenteret med nye litteraturformer, med særligt fokus på performancelitteratur og digital litteratur. Onsdag den 20. marts inviteres alle biblioteksansatte til at høre om erfaringerne og - ikke mindst - få konkrete tips til, hvordan vi formidler de nye litteraturformer på bibliotekerne. Tilmelding senest 11. marts.

  Læs mere
 • 21. februar 2013 ”Sleeps with the fishes”

  Under overskriften ”Sleeps with the fishes” med reference til mafiametoden på at skaffe sig af med folk på har Hjørring Bibliotekerne netop udgivet ny udgave af en folder med oversigt over 254 krimiserier. Grafisk er temaet bøger druknet i havet, og billederne af druknede krimier bruges som illustrationer. Det er også emnet for den korte reklamefilm, der også er lavet af Hjørring Bibliotekerne, som har tilbudt landets biblioteker at købe hele medie- og formidlingspakken i individuelt tilrettet version til lokal brug. Materialet kan ses på www.hjbib.dk Folderen er i alle udgaver blevet brugt flittigt af de lokale lånere i Hjørring, og nu har vi lokalt valgt denne måde at dele vores viden på, så den kan komme til gavn og fornøjelse for endnu flere krimilæsere over hele landet.

  Læs mere
 • 21. februar 2013 Omtale af Unesco-samlingerne fra Moesgård Museum

  Moesgård Museum tilbyder nu landets biblioteker en række spændende etnografiske samlinger til lån og udstilling i perioder á tre uger.

  Læs mere
 • 19. februar 2013 Inddragelse af unge i spilskabelse og biblioteksformidling

  Hvad kommer der ud af at inddrage unge i formidlingen biblioteket igennem mobilspil? Det er et af de centrale spørgsmål, som projekt SimLibrary har belyst igennem et års arbejde. Projektet, der er et samarbejde mellem Odense Centralbibliotek, Herning Bibliotekerne og Aalborg Bibliotekerne samt system- og ideudvikler Euman, henvender sig til 8.-9. klassetrin og har som formål at inddrage de unge i udviklingen af mobile, 3D-baserede biblioteksspil på PlayingMondo platformen. Undervejs har de unge været inde på biblioteket til nogle intensive workshopdage, ligesom bibliotekets personale har arbejdet sammen med de unge ude i deres skolemiljø. Artiklen fokuserer både på de positive resultater og på de erfaringer, SimLibrary har givet anledning til, som giver grobund for læring og videre udvikling af denne type inddragende projekter med unge.

  Læs mere
 • 07. februar 2013 Find en handling

  Et samarbejde mellem Horsens, Randers, Silkeborg og Viborg bibliotekerne er endt ud i et spændende projekt, der kombinerer GPS-koordinater og skønlitteratur. På adressen www.bogatlas.dk kan interesserede finde en bog ud fra geografisk lokalitet, knyttet til bogens handling. Sitet kan bruges til at formidle skønlitteratur til for eksempel skolebørn eller til at finde ud af, om der er skrevet romaner fra et sted, man selv har en relation til. På sitet er der mulighed for selv at bidrage med GPS-koordinater, der har en relation til en bestemt roman.

  Læs mere