Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

11

 • 19. november 2013 Få flere unge til at stemme til kommunalvalget

  Hvordan kan bibliotekerne hjælpe med at få flere unge til at stemme? Sådan spurgte vi os selv på Skive Bibliotek et stykke tid inden kommunalvalget i november. Ved folketingsvalget i 2011 havde vi pæn succes med at give mulighed for at brevstemme i bogbusserne – så vi foreslog kommunen, at bogbusserne kunne besøge uddannelsesinstitutionerne op til kommunalvalget, og dermed give de unge mulighed for at brevstemme.

  Læs mere
 • 14. november 2013 Brætspil - en selvskreven succes!

  Hvorfor brætspil? Vi kan kalde det et lykketræf, kulturel serendipitet eller opsøgende held - faktum er, at Blågårdens Bibliotek begyndte med udlån af brætspil ved et tilfælde. I efteråret 2011 deltog Blågårdens Bibliotek i Nordisk Spildag. Det planlagte digitale arrangement viste sig uoverkommeligt. Vi søgte derfor en lavpraktisk løsning, som var hurtig og omkostningslet; Brætspilsdag med Blågårdens Brætspilsklub. De havde både brætspillene, brugte i forvejen vores lokaler i caféen og havde ukueligt gåpåmod. Vi inviterede Blågårds Plads indenfor til at spille brætspil, og dagen var en succés - dårlig PR og nødløsning taget i betragtning. Efterfølgende spørger brætspilsklubben, om vi har spil til udlån... En idé fødes.

  Læs mere
 • 12. november 2013 Scenen er sat : en fortælling fra HvidovreBibliotekerne om evaluering, innovation og organisation

  "Det Relationelle Bibliotek:Biblioteket i byens rum" I projektet ønskede HvidovreBibliotekerne at undersøge om redskaber fra fortællingens og skuespillets verden kan bruges i vores udadrettede arbejde - ikke mindst uden for bibliotekets mure. Svaret er et rungende ja. Vi tilbød et kursusforløb sammen med Teater Vestvoldens Dramaskole og Besttellers baseret på frivillig deltagelse og et trygt kursusrum. Redskaberne har vist sig anvendelige i mange arbejdssammenhænge: *den daglige 1:1 kommunikation mellem ansat og biblioteksbruger *den interne kommunikation i bibliotekets organisation *undervisning og workshops for brugerne *opsøgende og formidlingsarbejde uden for bibliotekets mure

  Læs mere
 • 07. november 2013 Brugerundersøgelser og biblioteksudvikling

  Næsten alle biblioteker laver på den ene eller anden måde brugerundersøgelser. Enten i form af mindre lokale undersøgelser eller større nationale/regionale initiativer, der giver mulighed for at biblioteker kan sammenligne sig med hinanden (benchmarking). De fleste undersøgelser kan give en pejling på, om brugerne er tilfredse, hvad de jo i reglen er på bibliotekerne. Få offentlige institutioner, hvis nogen overhovedet, kan mønstre en brugertilfredshed på niveau med det, man ser på de fleste biblioteker.

  Læs mere
 • 06. november 2013 Politivennen

  Enestående kilde til Danmarkshistorien under enevælden nu tilgængelig på internettet. Det går trægt med adgangen til ebøger på bibliotekerne i Danmark. Men lidt sker der da hvad angår den lidt ældre ikke-ophavsretbelagte litteratur. Bl.a. har Københavns Biblioteker nu skannet tidsskriftet Politivennen.

  Læs mere
 • 05. november 2013 Saxo Publish, e-bøger og Danmarks Biblioteksskole anno 1972-76

  Bibliotekar Bjarni Åkesson Filholm på Hjørring Bibliotek er forfatter til en lang række bøger om primært søfartshistoriske emner. Nu har han prøvet at udgive en e-bog, en roman via SaxoPublish - foreløbig med gode resultater. Den nye roman udspiller sig blandt andre steder på Danmarks Biblioteksskole anno 1972-76.

  Læs mere